Τρίτη, Απριλίου 21

Τι συμβαίνει με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν – Η απουσία του από την εθνική γιορτή της Βόρειας Κορέας άναψε φωτιές

Η επέμβαση στην καρδιά και η αναφορά σε «σοβαρό κίνδυνο» για τη ζωή του Τι συμβαίνει με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν - Η απουσία του από την εθνική γιορτή της Βόρειας Κορέας άναψε φωτιές
Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές από τη Νότια Κορέα αναφορές για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν που υποστηρίζουν πως υποβλήθηκε σε καρδιαγγειακή επέμβαση και αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» για τη ζωή του.
Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, ο Κιμ λαμβάνει θεραπεία μετά την επέμβαση, ενώ τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του πήραν φωτιά λόγω της απουσίας του αυτόν τον μήνα από πολύ σημαντική εκδήλωση.

Οι αναφορές για την υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως τονίζουν δύο κυβερνητικές πηγές της Νότιας Κορέας. Ο Μπλε Οίκος, η προεδρία της Νότιας Κορέας, σημειώνει πως δεν υπάρχει κάποιο ασυνήθιστο σημάδι από τον Βορρά.
Η ιστοσελίδα Daily NK, με έδρα τη Σεούλ, επικαλείται ανώνυμες πηγές μέσα στην απομονωμένη χώρα, που λένε πως ο Κιμ αναρρώνει στη βίλα του στο θέρετρο του Κουμγκάνγκ, στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας, έχοντας υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά στις 12 Απριλίου.
Το CNN μετέδωσε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο». Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε στο δίκτυο πως οι ανησυχίες για την υγεία του υφίστανται αλλά η σοβαρότητα της κατάστασής του είναι δύσκολο να γίνει γνωστή.
Αμερικανική πηγή με γνώση των θεμάτων της Βόρειας Κορέας αμφισβήτησε την αναφορά περί σοβαρής ασθένειας, αν και αναγνωρίζει πως ο Κιμ έχει μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για αρκετό καιρό.
Οι εικασίες για την υγεία του Κιμ ξεκίνησαν μετά την απουσία του από τους λαμπρούς εορτασμούς για τα γενέθλια του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ, στις 15 Απριλίου.
Στις 12 του μήνα, βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε επισκεφθεί αεροπορική βάση και είχε παρακολουθήσει τα γυμνάσια.
Δύο ημέρες μετά η Πιονγιάνγκ προχώρησε στην εκτόξευση πυραύλων μικρού βεληνεκούς στη θάλασσα και πυραύλων αέρος-εδάφους, στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων.
Οι πυραυλικές δοκιμές έγιναν την παραμονή εθνικής γιορτής στη Βόρεια Κορέα, των γενεθλίων του Κιμ Ιλ Σουνγκ.


newsbeast.gr/