Σάββατο, Απριλίου 25

ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ! ΡΩΣΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ: ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΧΑΝ ΕΚΑΝΑΝ «ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»

KORONAIOS-KINA
Ότι οι επιστήμονες του εργαστηρίου στη Βουχάν έκαναν «τελείως τρελά πράγματα» και ο κορωνοϊός προήλθε από εκεί υποστηρίζει γνωστός Ρώσος μικροβιολόγος.
Ο Καθηγητής Πετρ Τσουμάκοφ ισχυρίζεται ότι σκοπός των επιστημόνων στο εργαστήριο της Βουχάν ήταν να μελετήσουν την παθογένεια του ιού και δεν είχαν «κακόβουλη πρόθεση» να δημιουργήσουν έναν θανατηφόρο ιό.

«Αν και δεν είχαν κακή πρόθεση, έκαναν απολύτως τρελά πράγματα κατά τη γνώμη μου και ενεπλάκησαν στην ανάπτυξη μεταλλάξεων του κορονοϊού για πάνω από δέκα χρόνια» δήλωσε ο Τσουμάκοφ, σύμφωνα με τη Daily Mail.
«Έδωσαν τη δυνατότητα στον ιό να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα» τονίζει.
«Πιστεύω ότι θα ξεκινήσει μια έρευνα, έπειτα από την οποία θα οριστούν νέοι κανόνες που θα ρυθμίζουν την εργασία με τα γονιδιώματα τέτοιων επικίνδυνων ιών. Είναι πολύ νωρίς για να κατηγορήσουμε τον οποιονδήποτε» καταλήγει ο καθηγητής.
Σύμφωνα με τον Τσουμάκοφ, όλα αυτά έγιναν προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο για τον HIV.
«Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες και ισχυρισμοί επιβεβαιωμένοι επιστημονικά, πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτο, αδύνατο, να κατηγορούμε αβάσιμα τον οποιονδήποτε», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτή την εβδομάδα.