Κοροναϊός: «Μικρές υγειονομικές βόμβες στην πλατεία Βικτωρίας»

Ειδικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργο Δημόπουλο, προχώρησε σε εκτεταμένους αγορανομικούς και υγειονομικούς ελέγχους στα μαγαζιά στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας στο πλαίσιο των προβλεπόμενων μέτρων εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Τους σχετικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής με μεικτό κλιμάκιο και συνοδεία Αστυνομίας, το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην κάμερα ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημόπουλος:
«Παρατηρούμε ότι αυτή η περιοχή έχει γεμίσει από μικρές υγειονομικές "βόμβες", δυσχεραίνοντας όχι μόνο την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και με αφορμή το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας του κοροναϊού, δημιουργείται ένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Και αυτό γιατί πάρα πολλά μαγαζιά που έχουμε ελέγξει μέχρι τώρα, έχουν προϊόντα ληγμένα, αλλοιωμένα και αγνώστου προελεύσεως, που φυλάσσονται σε πολύ κακές συνθήκες. Η περιφέρεια Αττικής θα στείλει στον δήμο Αθηναίων τα μαγαζιά αυτά προς σφράγιση, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να επιβληθούν πρόστιμα πάνω από 50.000 ευρώ».Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος
news.gr