Παρασκευή, Απριλίου 3

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ, οι πολυμήχανοι Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές, οι ιδέες τους, είναι το εμβόλιο

-Στειλτε σπιτια τους υπουργους και τη παιδικη χαρα του Μαξιμου

Γιατί οι Έλληνες αγόησαν το Μένω Σπίτι, πλένω χεράκια και μετράω προβατάκια

Με σφιγμένα τα χαρακτηριστικά του πλέον ο Ελληνας πρωθυπουργός στη παραλαβή εκατομμυρίων μασκών από το Ιδρυμα Ωνάση.
Ο Εφιάλτης Covid-19 εξαπλώνεται στη χώρα μας, σε στεριά και σε θάλασσα.
Βρισκόμαστε λίγο πριν την έκρηξη του αριθμού των νεκρών. Πόλεις, χωριά ακόμη και και πλοία βρίσκονται στο έλεος της θανάσιμης απειλής.
Από τον Βασίλη Μπόνιο
Η κυβερνητική μηχανή δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Βρίσκεται αντιμέτωπη με μία Λερναία Ύδρα. Κάθε τόσο σκάει μία νέα βόμβα μέσα στη κοινότητα.

Πάμε παρακάτω τώρα. Η μάλλον πριν πάμε παρακάτω ας εξηγήσουμε γιατί οι Έλληνες πολίτες έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη αδιάφορη καμπάνια των 11 εκατ. ευρώ  Μένουμε Σπίτι και κάποιοι εκεί έξω τα κονομάνε.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι την αδιάφορη καμπάνια υπογράφουν η Ελληνική Δημοκρατία της διαπλοκής και του πελατειακού κράτους και το υπ. Υγείας των απευθείας αναθέσεων (όπως κατήγγειλε και ο Μαλέλης που νίκησε το τέρας της κατάθλιψης και ετοιμάζεται να κινήσει και τον coronavirus-άνιση μάχη για τον ταλαίπωρο Coronavirus η σύγκρουση με τον Σταμάτη) αρκεί για να μην την πάρουν στα σοβαρά οι πολίτες.
Άλλωστε έχουν απέναντί τους ένα κράτος που διαπλέκεται με τους ολιγάρχες, τους εκδότες τους μηντιάρχες και όλους τους σατυροβαρκάρηδες που ταιριάζουν στο πελατειακό στυλ ενός κράτους που εκμαυλίζει και εκμαυλίζεται. Αυτή η καμπάνια των 11 εκατ. ευρώ αποδεικνύεται λοιπόν μεγάλο φιάσκο και αυτό από μόνο του σε μια πολιτεία όπως την οραματίζεται ο Κυριάκος αρκεί για να στείλει σπίτια τους όσους την έβγαλαν στον αέρα και πέταξαν 11 εκατ. ευρώ σ΄αυτή τη συγκυρία.

Συνεχίζουμε. Η απόφαση της κυβέρνησης για ολική καραντίνα επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να παραγγείλει χιλιάδες test που είναι αναγκαία (αλήθεια τι συμβαίνει εδώ; Πόσα test θα αγοράζαμε με τα 11 εκατ. ευρώ;) είναι αδιέξοδη, θα οδηγήσει σε περισσότερο και αυστηρότερο εγκλεισμό αλλά εξίσου πιο αναποτελεσματικό. Οπως όλα δείχνουν ο Covid-19 θα δώσει τη χαριστική βολή στη ΝΔ όπως συνέβη με τα μνημόνια και το ΠΑΣΟΚ.
Εάν θέλει ο Μητσοτάκης να περισώσει έστω και τη τελευταία στιγμή ότι επιβάλλεται να περισωθεί πρέπει σήμερα κιόλας να ξηλώσει την ομάδα κρούσης (εμπλεκόμενους υπουργούς, γραμματείς και φαρισαίους) να περιορίσει τον Τσιόδρα στον επιστημονικό του ρόλο και όχι σ΄αυτόν του κυβερνητικού εκπροσώπου και να αντικαταστήσει και το οικονομικό του επιτελείο.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη ανθρώπους με γνώση, όραμα, φαντασία , τόλμη γενναιότητα, πάθος.
Τώρα είναι η μεγάλη στιγμή των επιφανών ανδρών της χώρας και όχι της παιδικής χαράς και των άκαπνων θεωρητικών που υποδύονται τους υπουργούς.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη την τεχνογνωσία των επιχειρηματιών, των εφοπλιστών της, των τραπεζιτών. Δεν θέλουμε μόνο τα χρήματά τους αλλά και τον τσαμπουκά, τις ιδέες, τις πατέντες τους, τη φαντασία τους.
Μην μας καταδικάζετε κε Πρωθυπουργέ στο έλεος των άκαπνων υπουργών σας όταν έχουμε Ελληνες εφοπλιστές που είναι κυρίαρχοι των Ωκεανών και επιχειρηματίες με παγκόσμιο εκτόπισμα.
Τους έχουμε ανάγκη να μας βοηθήσουν να καταστρώσουμε ένα σχέδιο εθνικής άμυνας απέναντι στον ιό και όχι μόνο να μας κάνουν δωρεές.
Θέλουμε τις ιδέες τους κε Πρωθυπουργέ.
Σας καλούμε να ζητήσετε τις ιδέες τους, να μας μάθουν να ψαρεύουμε και όχι να μας δώσουν ένα κιλό ψάρια.
Αυτοί κε Πρωθυπουργέ θα πρέπει να είναι οι συμβουλοί σας και όχι οι άκαπνες μετριότητες (με εξαίρεση τον Γεραπετρίτη) που είτε έχετε μαζέψει στο Μαξίμου, είτε κάνατε υπουργούς πρώτης γραμμής.
Πράγματι οι υπουργοί του Αμυνας και ο Χρυσοχοίδης κάνανε καλή δουλειά.
Η ελληνική νίκη στον Εβρο θα σας ακολουθεί ότι και να γίνει. Θα φέρει την υπογραφή σας κε Πρωθυπουργέ.
Ομως είναι κρίμα να χαθεί η μάχη με τον coronavirus. Το αν τα σκατώσει ο Τραμπ, ο Τζόνσον, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι δεν πρέπει αυτό να σας τρομάζει.
Εμείς είμαστε οι πολυμήχανοι Ελληνες και μπορούμε να νικήσουμε τον ιό. Αλλά όχι κε Πρωθυπουργέ με τη παιδική χαρά που κατεβάσατε στο γήπεδο. Οχι με τη παιδική χαρά που σας συμβουλεύει στο Μαξίμου. Με αυτούς θα μας κατασπαράξει ο ιός. Άρχισε ήδη.
Ζητείστε σήμερα κιόλας κε Πρωθυπουργέ από τον επιχειρηματικό και εφοπλιστικό κόσμο της χώρας να σας δώσουν τις ιδέες τους για μια παλλαική άμυνα απέναντι στον ιό. Αυτό θα είναι μεταλύτερη δωρεά στη πατρίδα από τα εκατομμύρια σε μια ανυπεράσπιστη χώρα…
Τις ιδέες τους χρειαζόμαστε κε Πρωθυπουργέ. Κάντε το και στείλτε σπίτια τους τη παιδική χαρά…
Υ.Γ>Σ΄αυτές τις στιγμές κε Μητσοτάκη δεν νομίζω ότι έχουμε τη πολυτέλεια να βρίσκονται στο πάγκο ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος, ακόμη και η Ντόρα, η Μπακογιάννη και όσοι είναι πολύ καλύτεροι από τη παιδική χαρά που κατεβάσατε στο γήπεδο για να νικήσει τον coronavirus…

Y.Γ.2 Ένα από τα σημερινά (31 Μαρτίου 2020) χτυπήματα του coronavirus θέλει 20 κρούσματα του covid-19 να έχουν εντοπιστεί  στο ε/γ-ο/γ «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται αρόδου, δηλαδή στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Πειραιά.
Στην επίσημη ενημέρωση έγινε λόγος για κρουαζιερόπλοιο (αρχίσαμε!!!) και στην Ακτή Μιαούλη ψάχνουν να βρουν αν το επιβατηγό-οχηματαγωγό δηλώθηκε σαν κρουαζιερόπλοιο και αν ναι για ποιούς λόγους ή έγινε κάποια ασυνεννοησία.
Σύμφωνα με το protothema.gr το πλοίο παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου. Δεν του επιτρέπεται να δέσει γιατί προέρχεται από ταξίδια μεταξύ της Καντίθ της Ισπανίας και λιμανιών της Τουρκίας. Είναι ελληνικών συμφερόντων αλλά τον τελευταίο μήνα έχει ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες.
Το υποτιθέμενο κρουαζιερόπλοιο  μετέφερε και Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean. Όμως λόγω πανδημίας οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και το πλοίο πήρε τη ρότα της επιστροφής. Στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν το άφησαν να δέσει και αποφασίστηκε να πλεύσει προς Πειραιά. Όμως οι Λιμενικές αρχές του απαγόρευσαν να δέσει στο λιμάνι.
Αρχικώς, στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο και στη συνέχεια σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτικούς. Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα. Στο πλοίο μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα.
Έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 383 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων.
Τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου εξομαλύνονται.
Από τα 383 μέλη πληρώματος 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, ειδικότερα 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.
kourdistoportocali.com