Γράφουν μερικοί αριστεροί  δημοσιογράφοι για εικόνες ντροπής στη Μόρια. Εμείς τους καλέσαμε να έρθουν στην Ελλάδα, σε μια χώρα που είναι χρεοκοπημένη με εκατομμύρια Έλληνες που δεν έχουν να φάνε;; Κι αφού τους θέλουν αυτοί που γράφουν αυτά να τους πάρουν στα σπίτια τους να τους φιλοξενήσουν. Γιατί δεν το κάνετε εσείς κ.κ που γράφετε αυτά τα άρθρα ;; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !

Γράφετε για πρόσφυγες, από πιο πόλεμο είναι ; Είναι ΟΛΟΙ οικονομικοί μετανάστες, εσείς είστε ανθέλληνες και δεν νοιάζεστε πόσοι Έλληνες δυστυχούν παρά η μόνη σας έγνοια είναι οι λαθροεισβολείς ΑΙΣΧΟΣ για εσας και τα άρθρα σας !
Το άρθρο είναι από το efsyn.gr
Στα όρια της επιβίωσης έχει φέρει η κυβερνητική πολιτική τους χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες στη Μόρια.
Η διακοπή παροχής των επιδομάτων, ο εγκλωβισμός τους λόγω των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, η απουσία ικανού αριθμού εργαζομένων και πολλές ακόμη ελλείψεις σε βασικά αγαθά, οδηγούν σε καταστάσεις που ξεπερνούν τη λογική.

Στο βίντεο-σοκ που φέρνει στη δημοσιότητα εργαζόμενος σε ΜΚΟ, φαίνεται καθαρά ότι ο τρόπος αντιμετώπισης των προσφύγων, τους υποβιβάζει συνειδητά και απροκάλυπτα, από ανθρώπους σε κάτι διαφορετικό...
Στα σχετικά πλάνα βλέπουμε τον τρόπο διανομής του πρωινού γεύματος σε χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια μερίδα για τους ίδιους και τα χιλιάδες ανήλικα παιδιά, υποχρεώνονται να παλέψουν σώμα με σώμα. Βεβαίως, για μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ούτε λόγος να γίνεται.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ελέγχου, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό που υποχρεώνει τους ίδιους τους πρόσφυγες να αναλαμβάνουν τη διανομή, με αποτέλεσμα τις εικόνες αυτές που προσβάλουν κάθε έννοια ανθρωπιάς και καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια χιλιάδων ανθρώπων.