Σάββατο, Απριλίου 4

ΣΟΚΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Α. ΣΥΡΙΓΟΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΑΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ -“ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ – ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς τίτλο
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο κυβερνητικός βουλευτής.
Στη διττή διάσταση που λαμβάνει το ζήτημα των ελληνοτουρκικών αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Συρίγος.
Ο ίδιος μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «Εκτός Γραμμής» προειδοποίησε πως θα πρέπει να περιμένουμε τα πάντα από την Τουρκία ακόμη και το να στείλει επίτηδες τον κορωνοϊό στα νησιά μας!


Συγκεκριμένα ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και στέλεχος της ΝΔ είπε:
«Ως τώρα όσοι έφθαναν στα νησιά, έφθαναν σε συγκεκριμένα 4-5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με βάρκες των 20-30 ατόμων, αναμένουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν παλιά παροπλισμένα σκάφη και να στείλουν 100, 200, 300 άτομα πίσω από τα μεγάλα νησιά, στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο, δηλαδή όπως έφθασαν στην Τζια.
Το δεύτερο που περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε είναι όταν θα φτιάξει ο καιρός και θα τελειώσει η ιστορία με τον κορωνοϊό, θα υπάρξει πίεση στο νότιο τμήμα του Έβρου.
Το τρίτο που μας ανησυχεί σφόδρα είναι μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κορωνοϊού για να μεταφέρον τον ιό σε κάποιος από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου. Γι’ αυτό γίνεται απόλυτος διαχωρισμός όσων φθάνουν πλέον στα νησιά».
Αναφορικά με το σενάριο του θερμού επεισοδίου, ο κ.Συρίγος εκτίμησε πως αυτό δεν θα το δούμε πριν τελειώσει η υγειονομική κρίση, αλλά αμέσως μετά και αφότου βγάλει πλοίο η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο:
«Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχουμε ακόμα την εντύπωση ότι περιμένουμε ένα θερμό επεισόδιο παλαιού τύπου, δηλαδή να βγει κάποιος με το καράβι του και να πάει να αντιπαρατεθεί με τα δικά μας καράβια. Αυτό που είχαμε στον Έβρο ξεπέρασε το θερμό επεισόδιο. Ήταν επίθεση άλλου τύπου.
Εκείνο που δεν θα δούμε μέχρι να τελειώσει ο κορωνοϊος είναι ένα θερμό επεισόδιο ένα, να βγάλουν πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο για να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας. Εκτιμώ ότι αυτό θα το δούμε όταν τελειώσει η επιδημία του κορωνοϊού».
makeleio.gr