Σάββατο, Απριλίου 18

Προκαλεί αντιδράσεις η «Σκοιλ Ελικικου» τηλεκατάρτιση--Όταν πας να επιμορφωθείς και ξεχνάς και αυτά που ήξερες.

Παράξενες λέξεις έχουν γεμίσει από χθες τα timeline μας στα κοινωνικά δίκτυα. Ο λόγος;
Οι επιστήμονες πραγματοποιούν την τηλεκατάρτισή τους και πέφτουν πάνω σε τρελές προχειρότητες που παρουσιάζουν τα κέντρα τηλεκατάρτισης. Μια από αυτές η περίφημη έκφραση «Σκοιλ Ελικικου» που είναι και το viral της μέρας. Προφανώς κανείς δεν καταλαβαίνει τι είναι. 
Η κυβέρνηση για να συμπεριλάβει και τους επιστήμονες στις παροχές εξαιτίας του κορονοϊόυ, και μη θέλοντας να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, αποφάσισε να τους δώσει μέσω ΕΣΠΑ, 600 ευρώ για έξοδα μέσω τηλεκατάρτισης. Αυτό σημαίνει ότι 400 κέντρα τηλεκατάρτισης θα χρηματοδοτηθούν ένα ποσό (80 εκ. ευρώ), θα επιμορφώσουν
τους επιστήμονες και αυτοί με τη σειρά τους θα λάβουν 600 ευρώ.
Ελληνική πατέντα με κρατική υπογραφή, που εξαιτίας της κατάστασης την γίνεται «αποδεκτή», ώστε να πάρουν οι άνθρωποι τα λεφτά τους που τα έχουν ανάγκη εφόσον και αυτών το εισόδημα έχει βυθιστεί εξαιτίας της Covid_19.
Παρόλα αυτά η προχειρότητα χτυπάει κόκκινο και προκαλεί αντιδράσεις μεταξύ των οποίων και της αντιπολίτευσης. 
Αλέξης Τσίπρας: «Πάρτι των προγραμμάτων κατάρτισης με τα χρήματα που έπρεπε να δίνουν σε επιστήμονες»
Για «πάρτι των προγραμμάτων κατάρτισης με τα χρήματα που έπρεπε να δίνουν σε επιστήμονες», κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επιρρίπτει την ευθύνη στον πρωθυπουργό.
«Η ΝΔ μας έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Παραθέτοντας σχετικές εικόνες, τονίζει: «σκάνδαλο όμως όπως το "Σκοιλ Ελικικού" και το "Μέτζη του νέουκτη", που αποτελούν το αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων "κατάρτισης" με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες, μόνο ο κος Μητσοτάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν».
«Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στη σημερινή κυβέρνηση», σημειώνει και προσθέτει πως «ο κος Μητσοτάκης είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μια περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι». «Πρέπει να δώσει απαντήσεις και να αφήσει τα "ζαβαρακατρανέμια"... Και θα τον φέρω στη Βουλή, θέλει δε θέλει, να δώσει απαντήσεις. Καλή Ανάσταση!», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.m.popaganda.gr