Κινητοποίηση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στον Ευαγγελισμό για ενίσχυση της Υγείας

Ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και σε άλλα νοσοκομεία
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας σε όλη τη χώρα προχωρούν σε παρεμβάσεις που θα ποικίλουν ανάλογα το νοσηλευτικό ίδρυμα στο οποίο δουλεύουν.
Με σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού», η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) απηύθυνε κάλεσμα σε σωματεία και άλλους φορείς, να πραγματοποιήσουν σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των νοσοκομείων, σε παραστάσεις διαμαρτυρίας
στις διοικήσεις, σε συνεντεύξεις Τύπου και όποιο άλλο τρόπο είναι διαθέσιμος, προκειμένου να στείλουν το μήνυμά τους.
Αιχμή της πανελλαδικής μέρας δράσης για την Υγεία είναι οι διεκδικήσεις για:
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς
Σε μια τέτοια παρέμβαση προχώρησαν οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό, οι οποίοι έστειλαν το μήνυμά τους για τα μέτρα προστασίας και τις προσλήψεις προσωπικού, που θεωρούν ότι είναι απαραίτητες.
«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, βιώνουμε μια τεράστια παγκόσμια υγειονομική κρίση, για την οποία οι λαοί υποφέρουν. Ήταν μη αναμενόμενη, αλλά αναμενόμενο ήταν το σάπιο σύστημα υγείας όλων των χωρών, με εξαίρεση την Κούβα. Αυτό που εμείς διεκδικούμε, και αφού έχουμε θρηνήσει εκατοντάδες συναδέλφους γιατρούς και άλλους υγειονομικούς, διεκδικούμε άμεσες προσλήψεις προσωπικού, να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια εντατικής προστασίας με επίταξη του ιδιωτικού τομέα, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα συναδέλφων που έχουν να πληρωθούν τρεις μήνες. Δεν μπορεί σε συνθήκες κρίσης, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να είναι υποβαθμισμένη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ευαγγελισμού.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο τΒίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος