Κυριακή, Απριλίου 19

ΟΙ «ΕΥΑΛΩΤΟΙ» ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΔΕ «ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ»… ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣE ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ…


Δεν έχουν τελειωμό αυτά που τραβάμε με το ανθρωποκυνηγητό από τις αρχές του τόπου κατά πάντων όσων παραβιάζουν τους περιοριστικούς νόμους κατά του κορωνοϊού τα κλειστά καταστήματα, το «μένουμε σπίτι» και την απαγόρευση μετακινήσεων, τα οποία, δυστυχώς, εκμεταλλεύονται ορισμένοι, που βρίσκουν την ευκαιρία «να αλωνίσουν».
Ενδεικτικές είναι δύο περιπτώσεις τις τελευταίες μέρες στη Μεσσηνία. Στην πρώτη, «ευπαθής» «σήκωσε» από επιχείρηση πόρτες και σίδερα που ξεπερνούσαν σε βάρος τα 400 κιλά, ενώ στη δεύτερη τρεις άλλοι «ευπαθείς» ξήλωσαν ακόμα και την υδραυλική εγκατάσταση με τα καλοριφέρ του σπιτιού. Παράλληλα, πολλές διαμαρτυρίες υπάρχουν από αγροτικές περιοχές της Μεσσηνίας για κλοπές σε κτήματα.
Ολόκληρες πόρτες αλουμινίου και σίδερα 300 κιλών έκλεψε από επιχείρηση στην οδό Αθηνών ένας 29χρονος «ευπαθής» το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή. Ο 29χρονος μπήκε στην επιχείρηση και αφαίρεσε πόρτες αλουμινίου, συνολικού βάρους περίπου 150 κιλών και σίδερα βάρους 300 κιλών περίπου. Ωστόσο, η δράση του δεν πέρασε απαρατήρητη και το πρωί του Σαββάτου εντοπίσθηκε και συνελήφθη στη Σπερχογεία του Δήμου Καλαμάτας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Τα είδη που αφαίρεσε ήταν αξίας περίπου 500 ευρώ, αλλά δε βρέθηκαν.
Χωριά γύρω από την Καλαμάτα είχαν βάλει στόχο τρεις νεαροί «ευπαθείς», με τη δράση τους όμως να μην κρατάει πολύ, καθώς συνελήφθησαν το Σάββατο το βράδυ στην Άνθεια του Δήμου Καλαμάτας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Ήταν δε τόσο θρασείς που σε μια περίπτωση ξήλωσαν ακόμα και την υδραυλική εγκατάσταση του σπιτιού. Οι τρεις νεαροί, ηλικίας 18, 21 και 22 ετών, νωρίτερα το Σάββατο προσπάθησαν να αφαιρέσουν από σπίτι στην Άνθεια εργαλεία, δίχως ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη. Λίγο αργότερα συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Στην συνέχεια προέκυψε ότι από την Παρασκευή έως και το Σάββατο σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας είχαν διαπράξει μία κλοπή και δύο απόπειρες σε σπίτια. Ειδικότερα, το μεσημέρι της Παρασκευής στην Άνθεια παραβίασαν την πόρτα από αγροικία και αφαίρεσαν μια σιδερένια σκάλα, την υδραυλική εγκατάσταση, 3 σώματα καλοριφέρ και διάφορα εργαλεία. 
Οι «ευάλωτοι» κατά Τσιόδρα λοιπόν και συνεχίζουν να γράφουν τα περιοριστικά μέτρα για την κυκλοφορία των πολιτών εκεί που δεν πιάνει μελάνι και κυκλοφορούν κατά ομάδες, και τα κάνουν (όπως πάντα) γυαλιά-καρφιά όπου και όποτε τους καπνίσει.
Να τους χαίρονται οι Κούληδες λοιπόν!