Σάββατο, Απριλίου 4

Mπούλης-Μηταράκης: Εάν επιμένουν οι αλλοδαποί να παραβιάζουν την καραντίνα μόνο τότε θα... διωχθούν ποινικά

Ν.Μηταράκης: Εάν επιμένουν οι αλλοδαποί να παραβιάζουν την καραντίνα μόνο τότε θα... διωχθούν ποινικά

Την ώρα που εκατοντάδες Έλληνες διώκονται δικαστικά για παράβαση των μέτρων για τον κορωνοϊό ο  υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου «βγάζει λάδι» τους αλλοδαπούς που πρακτικά κάνουν ότι θέλουν.
Αναφερόμενος σε όσους σπάνε την καραντίνα σε καταυλισμούς αλλοδαπών, αφού προεξόφλησε ότι αυτοί είναι… λίγοι, είπε ότι στην αρχή τους στέλνουμε πίσω, χωρίς καμία ποινική διαδικασία, στη συνέχεια όμως λέει αν αυτοί επιμείνουν (σ.σ. δηλαδή πόσες φορές εάν
επιμείνουν;) τότε και μόνο τότε θα κινηθεί ποινική διαδικασία!
Δηλαδή με άλλα λόγια μόνο αν τους πιάσουμε ξανά και ξανά τότε θα κινήσουμε ποινική διαδικασία!
Για τους Έλληνες βέβαια ούτε λόγος.
Όπως έγινε γνωστό εκατοντάδες είναι οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί μόνο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος των «κακών» παραβατών των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις 12 Μαρτίου 2020 μέχρι και χθες, περίπου 190 δικογραφίες είχαν παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο με την πλειονότητα των κατηγορουμένων να είναι αντιμέτωποι με την παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στα μέτρα για την πρόληψη ασθενειών.
Την ίδια ώρα, για δεκάδες άλλες περιπτώσεις παραβατών που έχουν σχηματιστεί δικογραφίες ορίστηκε ρητή δικάσιμος καθώς δεν κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
Την ίδια ώρα οι αλλοδαποί σχεδόν στο απυρόβλητο.
«Στις λίγες περιπτώσεις που υπάρχουν παραβάσεις.
Αρχικά επιστρέφουν πίσω, ενώ όσοι επιμένουν να βγουν θα ακολουθηθεί ποινική διαδικασία.
Είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί (σ.σ.!) στην τήρηση των μέτρων για την προστασία τόσο των διαμενόντων όσο και της τοπικής κοινωνίας», σχολίασε ο κ. Μηταράκης.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως «στόχος» είναι να μην υπάρχουν νέες αφίξεις στις παλιές δομές, ενώ οι ελάχιστες αφίξεις των τελευταίων ημερών θα παραμένουν σε καραντίνα, ενώ αρκετά νωρίς, περιορίστηκε η κυκλοφορία εντός των δομών και υπάρχουν και υγειονομικές μονάδες εντός των ΚΥΤ.
 pronews.gr/