Κυριακή, Απριλίου 26

O Covid-19 σκοτώνει “επιλεκτικά” ανθρώπους σε μονάδες μακροχρόνιας περίθαλψης!

Και μετά λένε ότι δεν είναι δημιούργημα σε εργαστήριο από τους σιχαμένους σχιζιμάτηδες...
«Πρόκειται για μια αδιανόητη ανθρώπινη τραγωδία»
Ο αριθμός των θανάτων από τον ιό στην Ευρώπη συνδέεται στενά με την ικανότητα των χωρών να χειρίζονται καταστάσεις όπως αυτή, αναφέρει το Bloomberg News.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το ήμισυ των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τον κοροναϊό στην Ευρώπη ήταν κάτοικοι εγκαταστάσεων μακροχρόνιας περίθαλψης. «Πρόκειται για μια αδιανόητη ανθρώπινη τραγωδία», δήλωσε ο Hans Kluge, περιφερειακός διευθυντής του WHO Europe.

Καθώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κινούνται για να διευκολύνουν τους περιορισμούς και να θέσουν σε λειτουργία τις επιχειρήσεις, θα χρειαστούν ένα σχέδιο για τον τρόπο αντιμετώπισης των περίπου 4 εκατομμυρίων ανθρώπων στα κέντρα φροντίδας της περιοχής. Οι αριθμοί που κυκλοφόρησαν αυτήν την εβδομάδα στη Γερμανία, η οποία έχει καταφέρει να ξεπεράσει την επιδημία της καλύτερα από τα περισσότερα, δείχνουν πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό. Μεταξύ του ενός τρίτου και του μισού όλων των γερμανικών θανάτων από ιούς έχουν συνδεθεί με κάποια είδη φροντίδας.
Τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι απολύτως αξιόπιστα επειδή ακόμη και το θλιβερό σύστημα παρακολούθησης της δημόσιας υγείας στη Γερμανία δεν μπόρεσε να εξηγήσει την τοποθεσία κάθε θανάτου. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Ισπανία, οι αριθμοί είναι ακόμη πιο σκοτεινοί.
Ωστόσο, για να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους, οι χώρες θα χρειαστεί όχι μόνο να υπολογίζουν με ακρίβεια αλλά και να μηδενίζουν τις περιπτώσεις παιδικών σταθμών πριν από τη μόλυνση σε σφαγή.
Η ιστορία του γηροκομείου Wurzburg είναι μια προειδοποιητική ιστορία – αλλά και ένα σημάδι ελπίδας. Οι εργαζόμενοι εκεί έπρεπε να αγωνιστούν για να πάρουν προστατευτικό εξοπλισμό. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου δοκιμάστηκαν όλοι οι κάτοικοι. Τέλος, στις 28 Μαρτίου, καραντίστηκαν σε δύο ομάδες: σε αυτούς που είχαν τον ιό και σε αυτούς που δεν είχαν.
Το ξέσπασμα σκότωσε 25 κατοίκους. Όμως την Πέμπτη, 49 είχαν αναρρώσει. Την περασμένη εβδομάδα, τους επέτρεψαν να περπατήσουν ξανά έξω στον κήπο για πρώτη φορά. – Naomi Kresge


Ηλικιωμένοι κάτοικοι φροντίδας ηλικιωμένων στο Παρίσι.
Φωτογράφος: Nathan Laine / Bloomberg