Πέμπτη, Απριλίου 16

Σπείρα ανηλίκων έχει "ρημάξει" τα φαρμακεία της Καλλιθέας - Video-ντοκουμέντο

Σπείρα ανηλίκων έχει "ρημάξει" τα φαρμακεία της Καλλιθέας - Video-ντοκουμέντο



Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Μπαράζ διαρρήξεων κυρίως σε φαρμακεία, αλλά και σε άλλα καταστήματα, σημειώνεται στην περιοχή της Καλλιθέας, εν μέσω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, με τους κακοποιούς να δείχνουν προτίμηση σε επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές,
με την πεποίθηση ότι εκεί μπορούν να βρουν χρήματα στα ταμεία.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί διαρρήξεις σε 8 φαρμακεία της περιοχής, με τη «λεία» των διαρρηκτών, όταν καταφέρνουν να εισέλθουν στο κατάστημα, να περιορίζεται πάντως στα... ψιλά του ταμείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, πρόκειται για μια σπείρα ανηλίκων στην πλειοψηφία του διαρρηκτών, αλβανικής καταγωγής, με κάποιους από αυτούς να έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν προβεί ακόμα σε συλλήψεις.


Δείτε στο βίντεο-ντοκουμέντο τον τρόπο με τον οποίο οι ανήλικοι διαρρήκτες εισβάλλουν σε φαρμακεία: Αρχικά σπάνε το προστατευτικό ρολό, το σηκώνουν ψηλά και έπειτα σκυφτοί μπαίνουν στο κατάστημα. Στη συνέχεια πηγαίνουν κατευθείαν στο ταμείο.

 
Το zougla.gr επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη φαρμακείου Γιώργο Νύχα, του οποίου την επιχείρηση έχουν διαρρήξει δύο φορές, και μας περιέγραψε την κατάσταση.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: https://www.zougla.gr/greece/article/spira-anilikon-exi-rimaksi-ta-farmakia-tis-kali8eas---video-ntokoumento