Κυριακή, Μαΐου 10

Μόνον 6 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη χώρα – Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Παρακολουθήστε σε ζωντανή σύνδεση τις σημερινές ανακοινώσεις του επιστημονικού επιτελείου για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, στις 18.00. Από τη σημερινή ενημέρωση απουσιάζει ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, στη θέση του οποίου θα βρίσκεται ο λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου. Ο κ. Τσιόδρας θα βρίσκεται κανονικά στην ενημέρωση της προσεχούς Τρίτης.

Υπενθυμίζεται πως πλέον η ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας θα μεταδίδεται ζωντανά κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα δίνεται γραπτώς.

 

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Κυριακή 10 Μαΐου, είναι 6 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.716, ανακοίνωσε ο υποπτέραρχος Δήμητρης Χατζηγεωργίου μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και διευθυντής Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αντικατέστησε σήμερα τον κ. Τσιόδρα στην ενημέρωση του υπ. Υγείας.
Σήμερα, 30 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 87 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία. Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη. Οι δέκα είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Δεν καταγράφηκε από χθες μέχρι σήμερα κανένας θάνατος από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και έτσι το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας παραμένει σε 151. Οι 40 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από τα κρούσματα, το 55% περίπου είναι άνδρες ενώ τα 603 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1.364 με ήδη γνωστό κρούσμα.
Στη χώρα μας έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί 98.787 διαγνωστικά τεστ.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στις πλατείες όπου, όπως είπε, βλέπουμε εικόνες προ εποχής κορωνοϊού. Μίλησε για άτομα που προσπαθούν να «αναγάγουν ένα υγειονομικό θέμα σε θέμα βαθιά πολιτικό» και τόνισε πως ο κορωνοϊός δεν κάνει πολιτικές και ιδεολογικές διακρίσεις και κολλάει με τον ίδιο τρόπο δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς.