Παρασκευή, Μαΐου 8

Η Bentley λαμβάνει τα πιο αυστηρά μέτρα

Η Bentley λαμβάνει τα πιο αυστηρά μέτρα
Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
Η βρετανική φίρμα προετοιμάζεται για την επανεκκίνηση της παραγωγής στην κεντρική μονάδα στο Crewe του Ηνωμένου Βασιλείου. Το εργοστάσιο θα ανοίξει τις πύλες του στις 11 Μαΐου και μία εβδομάδα αργότερα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.


Για την προστασία των εργαζομένων στη γραμμή παραγωγής και του προσωπικού στα γραφεία, η Bentley θα λάβει 250 μέτρα υγιεινής και κοινωνικής απόστασης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Come Back Stronger».
Η κλίμακα των  μέτρων είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα μιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εταιρεία χαρακτηρίζει το σχέδιο έως τη μεγαλύτερη καθημερινή επαγγελματική αλλαγή στην ιστορία.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν επτά βασικούς τομείς - την έξοδο από το σπίτι, τη διαδρομή ως τις εγκαταστάσεις, την είσοδο, την προετοιμασία για εργασία, τους χώρους εργασίας, τα διαλλείματα και την έξοδο από το εργοστάσιο – και αφορούν 4.000 ανθρώπους.
Η χρήση μάσκας και γαντιών είναι υποχρεωτική. Στους διαδρόμους, η απόσταση που πρέπει να κρατάει ο ένας από τον άλλο είναι τουλάχιστον 2 μέτρα. Άπαντες θα θερμομετρούνται σε καθημερινή βάση, ενώ θα επιβληθεί μία ρουτίνα καθαρισμού για όλους.

Απαγορεύονται οι χειραψίες και η συγκέντρωση πολλών ατόμων. Κατά την προσέλευση και αποχώρηση οι εργαζόμενοι πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες διαδρομές κατεύθυνσης.
Για την σωστή προετοιμασία του προσωπικού, η Bentley έχει δημιουργήσει μία εφαρμογή όπου προβάλλονται αναλυτικές πληροφορίες για τα μέτρα και εκπαιδευτικό υλικό.  zougla.gr