Πέμπτη, Μαΐου 21

"Δεν έχω διαφορές με κανέναν, δεν με έχουν απειλήσει"

Συγκλονισμένο εξακολουθεί να είναι το πανελλήνιο από τη χθεσινή επίθεση με βιτριόλι σε μία γυναίκα 34 ετών στην Καλλιθέα.
Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να φθάσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη της μαυροφορεμένης γυναίκας που προσέγγισε χθες την νεαρή κοπέλα και της έριξε οξύ στο πρόσωπο.
«Δεν ξέρω ποια μπορεί να ήταν. Δύσκολα θα μπορούσα να την αναγνωρίσω, φορούσε μάσκα.
Μου ήταν άγνωστη. Με αιφνιδίασε. Δεν πάει το μυαλό μου, ποια είναι η αιτία για να μου κάνει κάποιος κάτι τέτοιο. Δεν έχω διαφορές με κανέναν. Δεν με έχουν απειλήσει» ήταν τα πρώτα λόγια του θύματος σε αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας που την επισκέφθηκαν στην μονάδα εντατικής θεραπείας όπου νοσηλεύεται.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι τώρα, η δράστης, η οποία φορούσε μάσκα, περίμενε την 34χρονη στις σκάλες του υπογείου, δίπλα από το ασανσέρ του κτιρίου που εργαζόταν. Όταν η νεαρή κοπέλα μπήκε στην είσοδο του κτιρίου, στις 09:40, στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα και έφθασε μπροστά στον ανελκυστήρα, η δράστιδα εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά της και άρχισε να την λούζει με καυστικό οξύ στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα.
Το θύμα της επίθεσης
Το θύμα της επίθεσης
Η δράστιδα, νεαρής ηλικίας, όπως περιγράφουν κάποιοι μάρτυρες, διέφυγε διασχίζοντας τη Λ. Θησέως, με τις κινήσεις της να καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας του κτιρίου και καταστημάτων της περιοχής.

Η 34χρονη κοπέλα, αιφνιδιασμένη και σε κατάσταση σοκ άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Τα ρούχα της έλιωναν πάνω της από το καυστικό υγρό, ενώ άρχισε να καίγεται στο πρόσωπο και το σώμα. Αρχικά βρήκε καταφύγιο σε ένα διπλανό φαρμακείο, όπου έβγαλε τα ρούχα της και προσπάθησε με νερό να διώξει από πάνω της το καυστικό υγρό.
Μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας με σοβαρά τραύματα. Γιατροί του νοσοκομείου έκαναν προσπάθειες να μην χάσει το αριστερό της μάτι, και την όρασή της στο δεξί.

«Η γυναίκα είχε χημικό έγκαυμα στο πρόσωπο, στον τράχηλο (λαιμό) και στα άνω άκρα της. Και στο αριστερό της μάτι ένα άσχημο έγκαυμα στον αμφιβληστροειδή. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται από μία ομάδα πλαστικών χειρουργών και οφθαλμιάτρων. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για το μάτι. Είναι σταθερή η κατάστασή της αυτή τη στιγμή», ανέφερε θεράποντας ιατρός.
Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, αρχικά πήραν δείγμα του υγρού που εκτόξευσε εναντίον του θύματος η δράστιδα ενώ συγκέντρωσαν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.
Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα
Τα πρώτα βίντεο από την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, σε βάρος γυναίκας 34 ετών, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.
Στις εικόνες που έχουν καταγραφεί φαίνεται η 34χρονη να παρκάρει το όχημα της και να πηγαίνει ανυποψίαστη στη δουλεία της, ενώ λίγο λεπτά αργότερα φαίνεται πλήθος κόσμου να τρέχει για να βοηθήσει.
Στη συνέχεια η 34χρονη βγαίνει υποβασταζόμενη από το κτήριο, όπου στεγάζεται το γραφείο της, και  οδηγείται σε γειτονικό φαρμακείο.