Τετάρτη, Μαΐου 13

Προμηθεύεται με όπλα το ΑΚΡ: Έρχονται καταστάσεις εμφυλίου στην Τουρκία

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο 250 χιλιάδες όπλα ευρίσκονται στα χέρια των μελών του ΑΚΡ, έτοιμα να ρίξουν κατά των “εχθρών” του καθεστώτος Ερντογάν, ενώ κυοφορούνται φήμες ακόμα και για πιθανή αναταραχή λόγω οικονομικού κραχ το καλοκαίρι.
“Τα μέλη του AKP δηλώνουν ανοιχτά ότι είναι «προετοιμασμένα» εκμεταλλευόμενοι το
πραξικόπημα υλοποιώντας απειλές θανάτου κατά των αντιπάλων τους”, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.
Την περίοδο του 2014 έλειπαν 14 χιλιάδες όπλα  από κρατικές αποθήκες, ενώ ο συνολικός αριθμός σήμερα που μιλάμε έχει ξεπεράσει τις 250 χιλιάδες, συνεχίζει το άρθρο με αφορμή πιθανόν και την απήχηση του νέου κόμματος Ντέβα του Μπαμπατζάν και της δημοτικότητας του δημάρχου Κων/πολης Εκρέμ Ιμάμπογλου.
Η Sevda Noyan, που συμμετείχε στο πρόγραμμα «Arafta» μιλώντας στην δημοσιογράφο Esra Elönü σε ζωντανή μετάδοση στην τουρκική τηλεόραση, δήλωσε ότι απειλήθηκε η ζωή της για αυτό το θέμα , ενώ τόνισε  ότι είχε προετοιμάσει μια λίστα για αυτό τον σκοπό.
Ένας ισλαμιστής διευθυντής δημόσιας εκπαίδευσης του Bolu Kenan μοιράστηκε μια ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα, αναφέροντας την ισχύ των όπλων που έχει το ΑΚΡ στα χέρια του σε οποιαδήποτε περίσταση.
Αυτές οι επιθετικές δηλώσεις των μελών του AKP και οι δηλώσεις τους ότι «είναι προετοιμασμένοι», αφορούν όπλα που τους έδωσε κυρίως η τουρκική αστυνομία κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 και ποτέ δεν επέστρεψαν.
Ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των χαμένων όπλων έχει ανέλθει σε 14.682 το 2014, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 106 χιλιάδες έως το 2017 και τώρα το 2020 έφτασε όπως φαίνεται στις 250.000 .
Ενώ αυτή η ραγδαία αύξηση προσέλκυσε την προσοχή, το τουρκικό υπουργείο εσωτερικών σταμάτησε να αποκαλύπτει όλα τα δεδομένα σχετικά με το θέμα. Η ουσία όμως όπως αποκαλύπτει Τούρκος δημοσιογράφος είναι ότι “λείπουν περισσότερα από 250 χιλιάδες όπλα”.
Ο πρώην αναπληρωτής του κόμματος των Κεμαλιστών CHP Balikesir Mehmet Tum, ο οποίος έκανε μια σχετική ερώτηση  στο κοινοβούλιο, είπε ότι δεν πήρε καμία απάντηση από την κυβέρνηση του Ερντογάν.


“Οργιώδεις” επιχειρήσεις τουρκικής μυστικής υπηρεσίας στην Ελλάδα

Το θέμα είναι ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και μέχρι σήμερα έχουν χαθεί 250.000 όπλα με τον αριθμό να αφορά εκτίμηση κατά προσέγγιση.
Με λίγα λόγια, χιλιάδες αυτόματα όπλα χωρίς άδεια κυκλοφορούν και πωλούνται στην Τουρκία παράνομα. Μιλάμε για πάνω από 250 χιλιάδες όπλα που λείπουν από την απογραφή στις αποθήκες των αστυνομικών διευθύνσεων της Τουρκίας.
Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα παραδείγματα ότι τα όπλα αυτά χρησιμοποιούνται σε δολοφονίες και άλλες παράνομες πράξεις.
Το τουρκικό καθεστώς σχεδόν καθημερινά ενθαρρύνει ουσιαστικά την δύναμη των όπλων σε μια διαστρεβλωμένη αντίληψη του ΑΚΡ ως προς τους αντιπάλους του, αλλά και της πιθανότητας κάποιας “ανωμαλίας” στο εσωτερικό.
Η αρχηγός του εθνικιστικού Κόμματος M. Akşener ισχυρίστηκες πριν μήνες ότι χιλιάδες Τούρκοι πολίτες εκπαιδεύονται και λαμβάνουν όπλα σε στρατόπεδα στην Τουρκία, ενόψει εξελίξεων οδηγώντας σε καταστάσεις εμφύλιου πολέμου το επόμενο διάστημα.
Ίσως για αυτό ακριβώς η ελληνική ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να έχει στο νου της ότι το Αιγαίο και Κύπρο θα γίνουν πιθανόν «η βαλβίδα αποσυμπίεσης» και το κύριο θέμα συσπείρωσης των Τούρκων το επόμενο διάστημα.
pentapostagma.gr