Κυριακή, Μαΐου 17

ΠΟΣΟ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr
Η ηγεσία της Γερμανίας διακατέχεται από σωβινισμό και απανθρωπιά. Η Άγκελα Μέρκελ διακατέχεται από παραφροσύνη, που καταντάει άκρως επικίνδυνη για την Ευρώπη. Διακατέχεται από παράφρονες σκέψεις, όπως ακριβώς και οι ηγέτες της Γερμανίας που δημιούργησαν τον Α΄ και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, βυθίζοντας στη δυστυχία και την καταστροφή την ανθρωπότητα! Μια αντίληψη και λογική του εμείς να ζήσουμε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν,
κυριαρχεί και στο μυαλό της σημερινής Καγκελαρίου της Γερμανίας! Μια απάνθρωπη τοκογλυφική αντίληψη που έχει γεμίσει χρήμα και χρυσό τις γερμανικές τράπεζες και τα δημόσια ταμεία της Γερμανίας. Μια δαιμονισμένη αντίληψη, σαν εκείνη των Ναζί και των Ες – Ες της Κατοχής, οι οποίοι (Γερμανοί) και σήμερα θεωρούν ότι είναι το επίκεντρο όλου του κόσμου!

Ο μεγαλοϊδεατισμός της Γερμανίας γεννά παραφροσύνη…



Αυτή η σκληρότητα της Γερμανίας, φάνηκε για άλλη μια φορά απόλυτα ξεδιάντροπα, απόλυτα απάνθρωπα, πριν λίγο χρονικό διάστημα κι ενώ πολλά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) μετρούσαν και εξακολουθούν να μετρούν χιλιάδες νεκρούς από τον θανατηφόρο ιό που ενέσκηψε στον Πλανήτη, διαβλέποντας ότι οι οικονομίες τους οδηγούνται στην καταστροφή, με χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις να κλείνουν, με ανεργία που θα εκτιναχτεί σε δυσθεώρητα ύψη, με ύφεση που θα δημιουργήσει πτώση του ΑΕΠ αυτών των χωρών και η οποία ενδεχομένως να μην μπορεί να υποταχθεί τα επόμενα χρόνια!

Εννέα ηγέτες κρατών – μελών της ΕΕ λοιπόν, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας, του Λουξεμβούργου και της Ελλάδος, ζήτησαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, να δημιουργήσει η Ένωση ένα κορονοομόλογο, για να μπορέσουν τα κράτη – μέλη της Ένωσης να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές παρενέργειες που θα υποστούν από την πανδημία!

Ωστόσο, αυτό το αίτημα των εννέα παραπάνω κρατών – μελών της ΕΕ, το Βερολίνο το απέρριψε, θεωρώντας ότι η ΕΕ θα οδηγηθεί σε ένα πληθωριστικό νόμισμα (ευρώ)! Πρότεινε δε, στα εννέα κράτη – μέλη να οδηγηθούν στη στήριξη του ΕΜΣ (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης) και δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, τους προέτρεψε για υποταγή σε Μνημόνιο!

Αλλά δυστυχώς οι κοντόφθαλμοι διαχρονικά Γερμανοί, δεν αντιλαμβάνονται ότι τέτοιες απάνθρωπες πρακτικές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο “θάνατο” της χώρας τους; Δεν αντιλαμβάνονται πως με τέτοια ακαμψία στο μυαλό, οδηγούν την ΕΕ σε διάλυση και το κοινό νόμισμα - το ευρώ - στην εξαφάνιση; Από τα οποία (ΕΕ και το νόμισμά της) επί της ουσίας μόνο η Γερμανία εξυπηρετήθηκε και θησαύρισε;

Δεν τους διδάσκει τίποτε η ιστορία; Δεν τους διδάσκει ότι ο γερμανικός μεγαλοϊδεατισμός τους φέρνει το τέλος της ηγεμονικής τους κυριαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Στους δυο Παγκοσμίους Πολέμους η Γερμανία ήταν φίλη χώρα και σύμμαχος με την Τουρκία. Αφού τους ενώνει η επεκτατική διάθεση και η οποία βρίσκεται στο DNA τους! Που αυτή η επεκτατική διάθεσή τους, υλοποιείται διαχρονικά με την ωμή βία, των απάνθρωπων φρικαλέων πράξεων που έχει καταγράψει η Ιστορία και για τα δυο αυτά κράτη! Γενοκτονίες λαών είναι το κύριο μενού τους! Δολοφονίες, βιασμοί, αγριότητες που σήμερα πράττουν οι τζιχαντιστές, οι φίλοι του Τούρκου Σουλτάνου, ο μισθοφορικός στρατός της Τουρκίας! Για τα δυο αυτά κράτη μιλάει πολύ σκληρά η Ιστορία της ανθρωπότητας! Και δυστυχώς αυτά δεν αλλάζουν όσα χρόνια και να περάσουν!

Άριστη η πολεμική συνεργασία Γερμανίας – Τουρκίας…



Η Γερμανία σήμερα είναι “σύμμαχος - εταίρος” της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Αλλά, αλήθεια πόσο πραγματική “σύμμαχος και εταίρος” είναι η Γερμανία προς την Ελλάδα; Όταν έχει εξαθλιώσει την χώρα μας με τα Μνημόνια, ανεβοκατεβάζοντας κυβερνήσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντά της, αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζει στην Τουρκία δισεκατομμύρια ευρώ για την εξυπηρέτηση των αναγκών του “μεταναστευτικού – προσφυγικού” προβλήματος, που η ίδια η Γερμανία εν πολλοίς έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης της δημιουργίας του και το οποίο υποθάλπει η ίδια προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Τουρκίας και εις βάρος της Ελλάδος!

Αλλά μόνο έτσι εκφράζεται η γερμανική αλληλεγγύη προς την Τουρκία; Η Γερμανία δεν εξασφαλίζει πολεμικό υλικό στη γείτονα χώρα Τουρκία, προκειμένου η Τουρκία να μπορεί να εξοπλίζει τον ISIS στον πόλεμο στη Συρία; Δεν εξοπλίζει την Τουρκία για να επιτίθεται κατά του Στρατάρχη Χάφταρ στη Λιβύη προς εξυπηρέτηση των επεκτατικών σχεδίων του Ρ. Τ. Ερντογάν και της επικράτησης του Σάρατζ της κυβέρνησης της Τρίπολης στον εκεί εμφύλιο; Παίρνει ξεκάθαρη θέση η Γερμανία υπέρ της “συμμάχου και εταίρου” Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας που σύμφωνα με τους θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ είναι και σύνορα της Ευρώπης;

Διατύπωσε ξεκάθαρη θέση η Γερμανία για την συνεχιζόμενη από αέρος παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος από τη βάρβαρη Τουρκία;

Μας εξασφάλισε ποτέ, αν έχει δεσμεύσει την Τουρκία, ώστε το πολεμικό υλικό που την προμηθεύει να μην το χρησιμοποιήσει κατά της Ελλάδος σε πιθανή μελλοντική πολεμική σύρραξη της Τουρκίας με την Ελλάδα;

Όταν έχουν υπογραφεί μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας αρκετές συμφωνίες παράδοσης πολεμικού υλικού, όπως των γερμανικών πολυεθνικών ομίλων ThyssenKrupp και Diehl Defence με την τουρκική πολεμική εταιρεία Roketsan!

Αφού πρόκειται για στρατηγικής σημασίας συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη του υποβρύχιου πυραυλικού διαδραστικού συστήματος άμυνας και επίθεσης (IDAS)!

Η πληροφορία είναι ότι μετά τις πετυχημένες τελικές δοκιμές, επίκειται η εφαρμογή τους στα νεόδμητα υποβρύχια της Τουρκίας Τύπου 214TN που κατασκευάζουν οι Τούρκοι στην ναυτική βάση του Gölcük!

Η Roketsan, η οποία ξεκίνησε τις πρώτες δραστηριότητές της στην Άγκυρα το 1988, έχει γίνει οργάνωση που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα, συμμετέχει στα προγράμματα του ΝΑΤΟ στον δικό της τεχνολογικό τομέα και μπορεί να προσφέρει τα προϊόντα της σε φιλικές χώρες, εκτός από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις!

Στο 214TN, η Roketsan συνεργάζεται με το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό την ARMERKOM και το κρατικό ερευνητικό ινστιτούτο TUBITAK-MAM για την ανάπτυξη της βαριάς τορπίλης AKYA 533 mm, η οποία βασίζεται τεχνολογικά στην τορπίλη White Shark της κορεατικής εταιρείας LIGNex1, ενώ το υποβρύχιο πρόκειται να μεταφέρει τον αντιδραστικό πύραυλο IDAS της Diehl!

Και ενώ αυτά συμβαίνουν, η κυβέρνησή μας, απλά πιστεύει ότι οι Γερμανοί “φίλοι” μας, θέλουν να μας σώσουν; Παρότι κατά τις πληροφορίες μου, οι “φίλοι” Γερμανοί είχαν υποσχεθεί στην ελληνική κυβέρνηση, ότι θα σταματούσαν τις παραδόσεις πολεμικού υλικού στην Τουρκία;

Αλλά όλα αυτά αποδεικνύονται λόγια άνευ αντικρίσματος, διότι όχι μόνο αυτά, αλλά και άλλα πολεμικά προγράμματα εξελίσσονται απρόσκοπτα, τόσο με την συμπαράσταση των Ευρωπαίων “φίλων – συμμάχων” μας όσο και των Αμερικανών!

Αλλά να ήταν μόνο αυτό! Οι Ισπανοί σε σύμπραξη με τους Τούρκους χτίζουν αυτή την στιγμή στην Τουρκία το πρώτο μίνι αεροπλανοφόρο για την εξυπηρέτηση των F35 Lightning II! Παρότι είναι στο σκαρί του Juan Carlos, οι Τούρκοι μετά τις αλλαγές και τις προσθήκες του έδωσαν άλλο δικό τους ονοματότυπο, Αnadolu-class LHD και το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο στα μέσα του 2020!

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τι συμβαίνει! Αυτό που με φοβίζει ιδιαίτερα είναι, η λυκοφιλία “εταίρων” μας στην ΕΕ και “συμμάχων” μας στο ΝΑΤΟ που δεν κρατούν καν τα προσχήματα και εξοπλίζουν ποικιλοτρόπως τον εχθρικό προς εμάς γείτονα, την Τουρκία, που δεν ησυχάζει λεπτό μπροστά στην ονείρωξή της για να προκαλέσει κακό στην Ελλάδα!

Στην εργαλειοθήκη της Τουρκίας το Der Spiegel…

Ο Τούρκος Σουλτάνος Ρετζέπ – Ταγίπ Ερντογάν στα χρόνια που κυβερνάει αυταρχικά την Τουρκία έχει δημιουργήσει υψηλού επιπέδου Μυστικές Υπηρεσίες (ΜΙΤ) και έχει ανεβάσει επίπεδο το διπλωματικό σώμα της χώρας του. Αυτοί από κοινού συνεργαζόμενοι έχουν εντάξει στην εργαλειοθήκη του Σουλτάνου, πολιτικούς, διπλωμάτες και ΜΜΕ ξένων χωρών. Ειδικότερα χωρών με τις οποίες βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία η Τουρκία, όπως η Γερμανία, ορισμένα ΜΜΕ αυτής, ανερυθρίαστα προπαγανδίζουν κατά της Ελλάδος σε μια προσπάθεια να κάνουν το άσπρο – μαύρο προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Τουρκίας!

Έτσι το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, προ ολίγων ημερών δημοσίευσε μια χαλκευμένη έρευνα με τίτλο: “Θανάσιμη βολή στα σύνορα της Ευρώπης” και στην οποία ανακάλυψε, πως στη “Μάχη του Έβρου”, όπου ο φασίστας Ρ. Τ. Ερντογάν προσπάθησε να κυριεύσει τα παραμεθόρια σύνορά μας, από ελληνικά πυρά σκοτώθηκε 42χρονος Πακιστανός! Ωστόσο η έρευνα αυτή βασίζεται σε ενδείξεις, δυο ολόκληρους μήνες μετά!

Το Der Spiegel όμως, δεν έμεινε σε αυτήν την εξόφθαλμη επιχείρηση προπαγάνδας υπέρ της Τουρκίας και κατά της Ελλάδος και επανερχόμενο μας “ενημέρωσε” ότι υπάρχουν οργίλες διαμαρτυρίες προς αξιωματούχους κρατών – μελών της ΕΕ, προκειμένου να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να διενεργηθεί σχετική έρευνα από τα όργανα της Κομισιόν ώστε να ξεκαθαριστεί υ υπόθεση! Ταυτόχρονα εκθείαζαν την Άγκελα Μέρκελ και απέδιδαν ευθύνες στους ευρωπαίους συνοροφύλακες (Frontex) για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα στα γεγονότα του Έβρου, μη αποκλείοντας την πιθανότητα να ήταν και αυτοί δράστες σε πράξεις βίας με τις ελληνικές αρχές! Βέβαια, μια απλή αναφορά έγινε από το γερμανικό περιοδικό για την απρόκλητη συμπεριφορά Τούρκων στρατιωτών που πυροβόλησαν εναντίον ελληνικής περιπόλου στο ποτάμι (Τυχερό Έβρου) και στην οποία μετείχαν και μέλη Γερμανών της Frontex!

Δεν έπαψε ποτέ να είναι η Γερμανία εχθρός της Ελλάδος…

Αυτό το προπέτασμα καπνού του τελευταίου δημοσιεύματος του Der Spiegel και βέβαια της υπόγειας ενίσχυσης της τουρκικής διπλωματίας και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, έπιασε φαίνεται τόπο, κι έτσι άλλο ένα μέσο της εργαλειοθήκης του Τούρκου Σουλτάνου, η καθημερινή εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, με περισσότερο φανατικό κοινό στο Μόναχο, προπύργιο της Άγκελα Μέρκελ, έγραψε ότι 100 ευρωβουλευτές με επιστολή τους ζητούν να ερευνήσει η Κομισιόν, αν υπήρξε νεκρός στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο!

Την επιστολή σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα την υπογράφουν βουλευτές που ανήκουν στις ομάδες των “Πρασίνων”, των Σοσιαλιστών και της Αριστεράς!

Αντίθετα από την ομάδα των φιλελεύθερων ζητείται την έρευνα να αναλάβει η ελληνική Πολιτεία κι όχι η Κομισιόν!

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι, ότι η Γερμανία δεν είναι “σύμμαχος” χώρα με την Ελλάδα! Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι η Γερμανία παρ΄ ότι εταίρος μας στην ΕΕ, εποφθαλμιά την ακεραιότητα της Ελλάδος και μεθοδικά και απρόσκοπτα σχεδιάζει τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδος!

Γι΄ αυτό θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντιδράσει άμεσα, καταγγέλλοντας σε όλους τους τόνους και σε όλους τους οργανισμούς, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, τον υπόγειο πόλεμο που δέχεται η Πατρίδα μας – για άλλη μια φορά – από τους ιμπεριαλιστές και σωβινιστές Γερμανούς!!