Δευτέρα, Μαΐου 25

Πως μου απέδειξαν ότι ουδόλως νοιάζονται για την υγεία του πληθυσμού της χώρας

Ο ιατρός Σύψας μας πιπιλίζει ήδη ότι το νέο κύμα του κορονοϊού το καλοκαίρι δε θα οφείλεται στο ότι ανοίγουν τα σύνορα μας και δεχόμαστε τουρίστες από την τίγκα στον κορονοϊό Κίνα και άλλους κορονοϊασμένους τόπους, αλλά στο ότι δεν τηρήσαμε το μέτρα για dummies που ανακοινώνουν κάθε μέρα.

Ελένη Παπαδοπούλου
Εδώ και δύο εβδομάδες ο κόσμος κυκλοφορεί αρκετά, τα σχολεία άνοιξαν, οι παραλίες γέμισαν και γυρίσαμε στις δουλειές μας. Και δεν υπάρχει καμία έξαρση.
Εδώ και πάνω από ένα μήνα τα κρούσματα κάθε μέρα είναι άντε 10-15 κι αυτά συνήθως σε καταυλισμούς. Οι νεκροί, αν υπάρχουν, είναι 1-3 κι αυτοί υπερήλικες με νοσήματα. Το οποίο σημαίνει ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ιός στην Ελλάδα. Μόλις όμως ανοίξουν τα σύνορα ο ιός των ταξιδιωτών, γιατί έτσι μεταδόθηκε, θα ξανάρθει.

Και τότε αντί να βγουν να κάνουν την αυτοκριτική τους θα βγάλουν πάλι τον Χαρδαλιά να αγριοφωνάζει πως εμείς είμαστε οι απρόσεκτοι και να απειλεί ότι θα μας ξανακλειδώσει μέσα.

Το αδικαιολόγητα παρατεταμένο lockdown στη χώρα μας με την μικρή διασπορά ιού και τα ελάχιστα κρούσματα επέφερε οικονομική καταστροφή,την οποία προσπαθούν να ρεφάρουν με την ασυδοσία στην τουριστική σεζόν. Εμένα προσωπικά αυτό μου αποδεικνύει ότι ουδόλως νοιάζονται για την υγεία του πληθυσμού της χώρας. Γιατί αν νοιάζονταν θα έκλειναν τα σύνορα για κάποιες χώρες, θα έκαναν σε όλους τους εισερχόμενους τεστ και 14 μέρες καραντίνα. Και σε όποιον αρέσει. Όπως κάνουν πολλά κράτη.

Δεύτερο lockdown δεν παίζει πάντως, ειδικά όταν ο σκοπός είναι να κλειδωνόμαστε εμείς για να κάνει τουρισμό η Γιουχάν χωρίς καμία προφύλαξη.
 printfriendly.com