Τρίτη, Μαΐου 19

Η Ουγγαρία του Όρμπαν θα φτιάξει τις εκκλησίες που βανδάλισαν στη Λέσβο…οι φιλοξενούμενοι αγριάνθρωποι του Τσίπρα και του Μητσοτάκη

Στο πλαίσιο του προγράμματος Hungary Helps της κυβέρνησης της Ουγγαρίας, ανακοινώθηκε γραπτώς πως θα προσφερθούν στην Ελλάδα 10 εκατομμύρια Ουγγρικά φιορίνια (28.275 ευρώ) «για την επιδιόρθωση των βανδαλισμένων από μετανάστες εκκλησιών της Λέσβου». Η γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας αναφέρει:

«Την χρονιά αυτή, στο νησί (σ.σ. της Λέσβου) μετανάστες επιτέθηκαν αρκετά Ιερά μέρη, αντιδρώντας στο γεγονός ότι οι Ελληνικές Αρχές αποτρέπουν την παράνομη μετανάστευση στις απομακρυσμένες χώρες της Ευρώπης. Ως συνέπεια των πράξεων βανδαλισμού, αρκετά αντικείμενα της Λειτουργείας, καθώς και έπιπλα των εκκλησιών, καταστράφηκαν.
Εκ μέρους της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας της Ουγγαρίας, η Αυτοκυβέρνηση των Ελλήνων της Ουγγαρίας επικοινώνησε με το Γραφείου του Πρωθυπουργού για να ζητήσει βοήθεια για την αποκατάσταση των εκκλησιών.
Η Ουγγαρία παραμένει πιστή στην προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας και του Χριστιανικού πολιτισμού (σ.σ. κουλτούρας). Πιστεύουμε πως πρέπει να παρέχεται βοήθεια εκεί που υπάρχει πρόβλημα, παρά να δημιουργούνται προβλήματα εδώ.
Η προσφορά για την αποκατάσταση των εκκλησιών στο νησί της Λέσβου θα δοθεί ως μέρος του Ουγγρικού Προγράμματος Hungary Helps από τον Υπουργό αρμόδιο για την βοήθεια σε κατατρεγμένους Χριστιανούς και την εφαρμογή του προγράμματος, Tristan Azbej και τον Υπουργό αρμόδιο για εκκλησιαστικά θέματα και μειονότητες, Miklós Soltész, μέσω της Αυτοκυβέρνησης των Ελλήνων της Ουγγαρίας».
Αλήθεια, θα βρεθεί ένας υπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης να ευχαριστήσει την Ουγγαρία για τη χειρονομία; Ή μήπως θα θεωρηθεί από κάποιους νέο-προοδευτικούς και οπαδούς του δήθεν πολιτικά ορθού, ως «ρατσιστική βοήθεια υπέρ Ελλήνων Χριστιανών» από την ακροδεξιά και λαϊκιστική κυβέρνηση του Viktor Orban;
Η εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου βανδαλίστηκε τον Μάρτιο, ενώ η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης βανδαλίστηκε και της Παναγίας της Τσιραμδούς στη Μόρια τον Μάιο. Και οι τέσσερις εκκλησίες βρίσκονται στη Λέσβο, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υπερπληθυσμού παράνομων μεταναστών.
ΠΗΓΗCosmostatus
Σχόλιο DP:  Οι βανδαλισμοί των μικρών εκκλησιών στην Λέσβο δεν είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάστηκε τους τελευταίους 3 μήνες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “orthodoxianewsagency” συνολικά στην Λέσβο έχουν βανδαλιστεί το τελευταίο καιρό 13 εκκλησάκια.
Μάλιστα στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη, οι Ιερόσυλοι δεν δίστασαν να πετάξουν έξω από το οστεοφυλάκιο τα οστά μια γυναίκας, η οποία είχε ως τελευταία της επιθυμία να φυλαχθούν τα οστά της στο μικρό αυτό ξωκκλήσι.
Οι παραπάνω καταστροφές έχουν πραγματοποιηθεί σε περιοχές πλησίον των υποδομών όπου στεγάζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που η Ελλάδα φιλοξενεί στη Λέσβο. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι υπαίτιοι για όλες τις περιπτώσεις των βανδαλισμών είναι οι ακάλεστοι φιλοξενούμενοί μας.
Όμως το ζήτημα είναι σοβαρό και ευαίσθητο και αγγίζει τη συνείδηση των θρησκευόμενων ανθρώπων και όχι μόνο. Όλων όσοι σέβονται τον συνάνθρωπό τους και τα πιστεύω του και δεν επιθυμούν ούτε να αδικήσουν, αλλά ούτε και να αδικούνται.
Αυτό δεν θα έπρεπε να προβληματίσει και να κινητοποιήσει όσους υπερασπίζονται τα ανθρώπινα και θρησκευτικά δικαιώματα όλων των ανθρώπων ανεξαιρέτως; Μήπως κι εδώ θα γίνουμε μάρτυρες ενός ακόμα περιστατικούς… επιλεκτικής ευαισθησίας;
Παρά το γεγονός ότι οι καταστροφές αυτές έχουν δημοσιοποιηθεί, ουδεμία από τις γνωστές ΜΚΟ, λοιπές οργανώσεις και τμήματα πολιτικών κομμάτων που υποτίθεται πως εργάζονται αγωνιζόμενοι για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, έχει δημοσιεύσει κάποια σχετική ανακοίνωση.
Υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη το γεγονός πλέον ότι οι κάτοικοι της περιοχής αυτής της Λέσβου νοιώθουν ότι μετατρέπονται σε πολίτες β’ κατηγορίας και ότι τα θρησκευτικά τους δικαιώματα τελούν υπό διωγμό.
Ως γνωστόν, όταν κάποιος νοιώθει πως αδικείται μέσα στο ίδιο του το σπίτι, το οποίο κάποιες φορές του δέχεται εισβολή οπότε προστίθεται και ο παράγων της φυσικής ασφάλειας, μπορεί να μετατραπεί σε οργισμένο άνθρωπο, ο οποίος προσβάλλεται βάναυσα από γνωστούς επ’ αμοιβή, δηλαδή επαγγελματίες, ανθρωπιστές που συνήθως καραδοκούν για να στιγματίσουν όποιον δεν ασπάζεται τις ανέξοδες για τους ίδιους φιλοσοφίες τους.
Το θέμα είναι σοβαρό και όπως φαίνεται η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να αποτρέψει την συνέχιση των βανδαλισμών. Ας μην το περάσει αψήφιστα ο πρωθυπουργός, διότι οι εικόνες που ακολουθούν θυμίζουν απλά όμορφα και γραφικά ξωκλήσια που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα…
Με τα ξωκλήσια αυτά είναι συνδεδεμένος ψυχολογικά ο τοπικός πληθυσμός και όσοι έλκουν την καταγωγή τους από αυτά τα μέρη. Είναι μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ο βανδαλισμός τους δυσαρεστεί και εξοργίζει ακόμα και άθεους…
Έργα των ιερόσυλων ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ( και σε όποιον αρέσει ο χαρακτηρισμός)
Juan