Συμπτώματα που μπορεί να είναι πρώιμα σημάδια διαβήτη

Συμπτώματα που μπορεί να είναι πρώιμα σημάδια διαβήτη
Πολλοί άνθρωποι που αναπτύσσουν διαβήτη τύπου 2 δεν το γνωρίζουν μέχρι να κάνουν εξέταση αίματος ή έως ότου η νόσος προχωρήσει και αρχίσουν να εμφανίζονται σοβαρές επιπλοκές. Ως επί το πλείστον, ο διαβήτης είναι σιωπηλός και ύπουλος. Γι αυτό και τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι δεν έχουν συμπτώματα από νωρίς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, υπάρχουν ύπουλα σημάδια. Μερικά συμπτώματα πρώιμου διαβήτη είναι γνωστά: πολυδιψία, πολυουρία και πολυφαγία. Αλλά υπάρχουν και άλλα συμπτώματα που μπορεί να είναι σηματοδοτούν την εμφάνιση διαβήτη. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά, φροντίστε να ενημερώσετε τον γιατρό σας.
Φλεγμονή ή μολυσμένα ούλα.
Η περιοδοντίτιδα - επίσης γνωστή ως ασθένεια των ούλων - μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι του διαβήτη τύπου 2 , σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BMJ Open Diabetes Research & Care. Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα με περιοδοντίτιδα είχαν υψηλότερα ποσοστά διαβήτη και προ-διαβήτη.
Η σχέση μεταξύ της νόσου των ούλων και του διαβήτη δεν είναι καινούργια και φαίνεται να είναι αμφίδρομη. Έχοντας οποιαδήποτε από τις δύο καταστάσεις, φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης της άλλης.

Αποχρωματισμός του δέρματος.
Εάν να παρατηρήσετε έναν σκοτεινό αποχρωματισμό στο πίσω μέρος του λαιμού σας, μπορεί να αποτελεί σημάδι αντίστασης στην ινσουλίνη - απώλεια ευαισθησίας στην ορμόνη που χρησιμοποιεί το σώμα για τη ρύθμιση της γλυκόζης - που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διαβήτη.
Ενοχλήσεις στα πόδια σας.
Περίπου 10% έως 20% των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη, έχουν ήδη κάποια νευρική βλάβη που σχετίζεται με την ασθένεια. Στα αρχικά στάδια μπορεί να αισθανθείτε ένα περίεργο μυρμήγκιασμα στα πόδια σας ή να έχετε μειωμένη αίσθηση ή μειωμένη ισορροπία.
Φυσικά, αυτές οι περίεργες αισθήσεις θα μπορούσαν να προκληθούν από κάτι τόσο απλό όσο το να φοράτε ψηλά τακούνια ή να στέκεστε σε ένα μέρος για πολύ ώρα. Αλλά θα μπορούσαν επίσης να προκληθούν από άλλες σοβαρές καταστάσεις - όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας - οπότε είναι σημαντικό να τα αναφέρετε στον γιατρό σας.
Υπνηλία.
Σε μια επιστημονική ανασκόπηση που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη της Νόσου, τα άτομα που κοιμόντουσαν πολλές ώρες, είχαν 45% περισσότερες πιθανότητες να έχουν διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με εκείνους που κοιμόντουσαν λιγότερο ή καθόλου.
govastileto.gr