Σάββατο, Μαΐου 9

Οι κεμαλικοί θέλουν (κι αυτοί) ελληνικά νησιά στο Αιγαίο: «Ερντογάν δεν βγάζεις άχνα & οι Έλληνες κάνουν ότι θέλουν»

Πολλοί εδώ στην Ελλάδα έχουν την ψευδαίσθηση πως εάν φύγει ο Ερντογάν από την εξουσία και επιστρέψουν οι Κεμαλικοί τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα για την χώρα μας και ότι θα μειωθούν οι αναθεωρητικές απαιτήσεις της Τουρκίας.
Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν μέγιστο λάθος. Είτε ερντογανική είτε κεμαλική η Τουρκία επιδιώκει σταθερά την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και έχει σταθερή πολτική
πάνω σε αυτό.

Και οι Κεμαλικοί θεωρούν τα νησιά του Αιγαίου ότι τους... ανήκουν και πως η Ελλάδα είναι παράνομη επειδή διατηρεί δυνάμεις Εθνοφυλακής σε αυτά.

Ξεχνάνε ηθελημένα ότι στα νησιά αυτά δεν υπάρχουν στρατιωτικές δυνάμεις αλλά τάγματα Εθνοφυλακής τα οποία βάση του θεμελιώδους Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ έχουν ως αποστολή την αυτοάμυνα των νησιών.

Τη στάση της κυβέρνησης Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα στηλιτεύει η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία, κατηγορώντας την ότι «δεν βγάζει άχνα μπροστά στην Ελλάδα».

Αυτή ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του αντιπροέδρου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Εργκίν Οζκιόκ.

«Κοιτάξτε! Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ –παραβιάζοντας τις συνθήκες- αναπτύσσουν στρατό στα νησιά, ενώ η στρατιωτικοποίησή τους απαγορεύεται, και χλευάζουν από εκεί την Τουρκία. Κοιτάξτε! Εμείς το φωνάζουμε και το λέμε. Δεν έχετε επιδείξει το σθένος που απαιτείται για να στηρίξετε τα δικαιώματά μας. Τηρείτε στάση σιωπής. Αυτό είναι το πνεύμα και η εθνική σας συνείδηση. Αυτά τα νησιά είναι υπό την κατοχή του ελληνικού στρατού», ανέφερε ο Εργκίν Οζκότς προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση κάνει το ίδιο και στην Κύπρο:

«Κατά τον ίδιο τρόπο μας απογοητεύετε και στην Κύπρο», δήλωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξη τύπου στην τουρκική βουλή.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος είπε  ότι «προβαίνουμε στις απαραίτητες πολιτικές ενέργειες ενάντια στις προκλήσεις ή τα τετελεσμένα που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι Έλληνες στην ανατολική Μεσόγειο. Οι ένδοξες ένοπλες δυνάμεις μας συνεχίζουν την αποφασιστική τους στάση προκειμένου να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα».

Συνεπώς αυτοί οι οποίοι θέλουν την επιστροφή των Κεμαλικών στην εξουσία θα πρέπει να το σκεφτούν ξανά, διότι επειδή είναι τα «καλά» παιδιά Αμερικανών και Ευρωπαίων με μεγάλη ευκολία θα τους παραχωρήσουν ότι ζητήσουν.

Άλλωστε κάποιοι ξεχνάνε πως τις μεγάλες εθνικές καταστροφές σε Μικρά Ασία και Κύπρο ο Ελληνισμός τις υπέστη από Κεμαλικούς.

Ακόμα και η στρατηγική υποχώρηση στα Ίμια (με βάση την οποία «γκριζαρίστηκε» ελληνική περιοχή) έγινε επί κεμαλικής τουρκικής κυβερνήσεως που σημαίνει πως ο διεθνής παράγοντας πάντα παίρνει ενεργά το μέρος της Άγκυρας.

Για να είναι γνωστή η επίσημη τοποθέτηση των κεμαλικών να θυμίσουμε πως ο Κεμάλ Κινλιντσάρογλου.

Στο πλαίσιο της συνάντησής του με Ευρωπαίους διπλωμάτες πριν 2 χρόνια δήλωσε: «Δεν επιθυμούμε μία σύρραξη στο Αιγαίο. Είμαστε υπέρ μίας λύσης μέσω ειρηνικού διαλόγου. Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες, τα οποία ανήκουν στην Τουρκία και η στρατικοποίησή τους δεν είναι σωστή».

https://www.pronews.gr