Ρουκέτες από Δ.Μάρδα: “Από εδώ και πέρα πρέπει να μετράτε και τις αυτοκτονίες ως θανάτους κορωνοϊού” – Σφοδρή αντίδραση απο ΝΔ

1
Υποστήριξε ότι πρέπει να υπολογίζονται και οι αυτοκτονίες λόγω lockdown στον αριθμό των νεκρών από τον κορωνοϊό – Να καταδιάσει άμεσα την τοποθέτησή του ο Τσίπρας αναφέρει η ΝΔ

Απίστευτη πρόταση Μάρδα για τους νεκρούς του κορωνοϊού – Οργισμένη αντίδραση της ΝΔ
Πολιτικές αναταράξεις προκελεί για μια ακόμη φορά προκαλεί τοποθέτηση του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μάρδα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o κ. Μάρδας υποστήριξε ότι πρέπει να υπολογίζονται και οι αυτοκτονίες λόγω lockdown στον αριθμό των νεκρών από τον κορωνοϊό.
Με αυτό τον τρόπο θα υπολογιστεί και η αποτελεσματικότητα των μέτρων που ελήφθησαν αναφέρει μεταξύ άλλων το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα από τους Σύρους πρόσφυγες που έφθαναν κατά χιλιάδες στη χώρα μας.
Όπως ήταν φυσικό η τοποθέτηση Μάρδα προκάλεσε την οργιθσμένη αντίδραση της ΝΔ η οποία σε ανακοίνωσή της σημείωσε:
«Είμαστε σίγουροι ότι ούτε αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας πρόκειται να καταδικάσει την ανάρτηση του πρώην υπουργού του κ. Μάρδα. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να του θυμήσουμε άλλη μια φορά, ότι όσο δεν αντιδρά τόσο δείχνει οτι υιοθετεί και προσυπογράφει αυτές τις αθλιότητές. Θα αποδείξει έτσι ότι μένει ίδιος, απελπιστικά ίδιος, με την περίοδο του διχασμού και της μισαλλοδοξίας που καλλιέργησε.
Αναλυτικά η ανάρτηση Μάρδα
Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας, εξηγεί το σκεπτικό του σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook.
Κορονοϊός: Από την μερική ανάλυση στο τελικό οδυνηρό αποτέλεσμα…
Οι νεκροί από τον Κορονοϊό σε χώρες όμοιες της Ελλάδας σε πληθυσμό είναι: στο Βέλγιο είναι 8.339, στη Σουηδία 2.941 και στην Ελλάδα se 149 άτομα. Η Ελλάδα είναι όμως η χώρα με τις ιδιαιτερα ασχημες επιδόσεις την οικονομία, με δυνηρικά άμεσες επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα (βραχρόνια επίπτωση στο ΑΕΠ, όχι ετήσια) της τάξης του 34% (τις χειρότερες σε 50 χώρες) κατά τον ΟΟΣΑ, με ύφεση για το 2020 της τάξης του 10%, με ανεργία που θα προσεγγίσει το 22%, με κρατικό προϋπολογισμό που έχει εκτροχιαστεί πριν τον Απρίλιο και με χρέος που θα εκτιναχθεί στο 194,8%, σύμφωνα με τον Fitch, καταγράφοντας έτσι μοναδικές δυσμενείς εξελίξεις στο πλαίσιο της ΕΕ και όχι μόνο.
Για να υπολογιστεί το συνολικό κόστος σε ζωές (ή άλλως η αποτελεσματικότητα των μέτρων της περιόδου) θα είναι σκόπιμο να προσμετρηθούν στα θύματα από τον Κορονοϊό και τα θύματα (αυτοκτονίες) της κρίσης του lockout της μορφής που επιλέχθηκε. Σημειώνουμε ότι οι αυτοκτονίες εκτινάχθηκαν κατά την περίοδο μετά το 2011 αγγίζοντας ή ξεπερνώντας τα 500 άτομα ανά έτος. (Βλ. Διάγραμμα Αν έχετε στοιχεία αυτοκτονιών μετά το 2015 παρακαλώ να τα ανακοινώσετε
Κρατούνται τα σχόλια με κάποιες απόψεις επί του θέματος, κρίσεις, επιχειρήματα, ή αξιοπρεπείς διαφωνίες.
 makeleio.gr