Από την τσέπη σου θα τα πληρώσεις δήμαρχε;; Νέα γαμησι@τικα στις πλάτες με τις γκάφες Μπακογιάννη

1
Η φιέστα με την Άκληστις Πρωτοψάλτη στο Μαξίμου προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις όχι μόνο από τους πολίτες, αλλά και από δημιουργούς οι οποίοι είδαν τα τραγούδια τους κατά ένα τρόπο να πολιτικοποιούνται χωρίς την άδειά τους.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Σταμάτης Κραουνάκης ο οποίος από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αντίθεσή του, λέγοντας πως δεν θέλει το τραγούδι του «στου Κούλη τα λημέρια» και γνωστοποίησε την πρόθεση του να κινηθεί νομικά, αποστέλοντας εξώδικο.

Ο δήμος Αθηναίων εξέδωσε ένταλμα πληρωμής ύψους 800 ευρώ για τα δικαιώματα των τραγουδιών του μουσικοσυνθέτη που ερμήνευσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Μάλιστα, ο δήμος Αθηναίων ανταποκρίθηκε την επομένη κιόλας μέρα στο αίτημα του καλλιτέχνη που διατυπώθηκε με μορφή εξώδικης διαμαρτυρίας. Ο Σταμάτης Κραουνάκης φέρεται να ζήτησε το ποσό των 800 ευρώ, ως χρηματική αποζημίωση επειδή η Άλκηστης Πρωτοψάλτη ερμήνευσε μερικά από τα τραγούδια του, χωρίς να τον ρωτήσει. \
Ο καλλιτέχνης υποσχέθηκε να μοιράσει αυτά τα χρήματα στους «πάσχοντες και αδυνατούντες καλλιτέχνες δημιουργούς» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εξώδικη διαμαρτυρία του.
 makeleio.gr