Τετάρτη, Μαΐου 6

Δημόσιο: Τέλος ΑΦΜ και ΑΜΚΑ – Έρχεται ο νέος προσωπικός αριθμός για όλες τις συναλλαγές μας

Στις σημαντικές αλλαγές στις δημόσιες υπηρεσίες, τον προσωπικό αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, το gov.gr αλλά και την άυλη συνταγογράφηση, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, σε παρέμβασή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο υπουργός, με το νέο νόμο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που πρόκειται να ψηφιστεί το προσεχές διάστημα, θα εισαχθεί ο προσωπικός αριθμός κοινωνικής ασφάλισης και θα δοθεί ένα τέλος σε πολλά προβλήματα του Δημοσίου. Ο μοναδικός αυτός αριθμός θα αποτελείται από ψηφία του ΑΦΜ και θα αναγράφεται πάνω στις νέες ταυτότητες.
Στη συνέχεια, μιλώντας για το gov.gr ο κ. Πιερρακάκης είπε πως πλέον μπορεί να μπει κανείς και να εκδώσει υπεύθυνη δήλωση ή εξουσιοδότηση, με τους κωδικούς του TAXISNET, στο οποίο θα ζητάει ως επιβεβαίωση ένα τηλέφωνο ή με τους κωδικούς του e-banking.
Δεν διακυβεύεται η ασφάλεια των κωδικών ή των λογαριασμών των πολιτών, τόνισε ο υπουργός.
Για την ενίσχυση της τηλεργασίας μίλησε, επίσης, ο υπουργός επισημαίνοντας πως πρέπει να φτιαχτεί ένας ευρύτερο πλαίσιο από το υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο, υποστήριξε ότι «σε μια πολύ δύσκολη κρίση αποδείξαμε ότι το κράτος μας δουλεύει πολύ καλά».
Τέλος, όσον αφορά την άυλη συνταγογράφηση, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι «έχει έρθει για να μείνει». Όλο αυτό το διάστημα έχουν καταμετρηθεί πάνω από 300.000 εγγραφές στο σύστημα.
Πηγή