Κυριακή, Μαΐου 3

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ. Όλα όσα εκθέτουν τον “Θεό των αρρώστων και των σακατεμένων”

tsiodras ok
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
Ακρως αντιφατικός ο κ. καθηγητής Σ. Τσιόδρας, με όσα είπε σήμερα για μάσκες, παιδιά, σχολεία. Αλλα έλεγε πριν δέκα μέρες, άλλα λέει τώρα.  Επικαλούμενος νέες μελέτες(!), υποστηρίζει τώρα ότι τα παιδιά δεν κολλάνε-δεν μεταδίδουν εύκολα. Και ότι κινδυνεύουν να κολλήσουν στο σπίτι παρά στο σχολείο!!!
Αν είναι έτσι γιατί δεν ανοίγουν και τα Δημοτικά;
Αλήθεια τα Πανεπιστήμια γιατί δεν ανοίγουν. Και εκει νέοι είναι…

Ο ίδιος ο Τσίοδρας δεν έλεγε, όταν τα έκλειναν, ότι τα σχολεία είναι νούμερο ένα φορέας μετάδοσης του κορωνοϊού και τα παιδιά μπορούν να μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες;
Δεν μας προέτρεπε ο ίδιος και με τα σποτ δια τηλεοράσεως να μην είναι τα παιδιά με τους παππούδες γιατί μπορούν να τους κολλήσουν; Τώρα ξαφνικά, αυτή η απειλή δεν ισχύει;
Επιβάλλουν τώρα υποχρεωτικά τη χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους αλλά όχι υποχρεωτικά στις μικρές σχολικές αίθουσες των 15 και ατόμων! Μάλλον νομίζουν ότι είναι υπαίθριες…
Το ίδιο μας είπε και για σχολικά λεωφορεία όπου κι εκεί η χρήση μάσκας είναι προαιρετική. Προφανώς το κράτος δεν θέλει να επιβαρυνθεί το κόστος αυτό που είναι ιδιαίτερα υψηλό για τους εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές των Λυκείων και Γυμνασίων!
Και όταν ένας μαθητής αρρωσταίνει δεν θα κλείνει το σχολείο ή τάξη αλλά απλά θα μένει ο άρρωστος στο σπίτι! Την στιγμή που έκλεισαν σχολεία και για τη γρίπη. Ο κ. Καθηγητής μάλλον θέλει να κάνει επιδημιολογικά πειράματα.
presspublica.gr
Και κάποια άλλα αποσπάσματα από όσα έχει πει ο “Θεούλης” των αρρώστων”.
–Όπως εξήγησε ο καθηγητής, αυτό συνέβη καθ’ υπερβολήν. Είναι μέτρο που συνήθως εφαρμόζεται στο «σενάριο 2», δηλαδή σε αντιμετώπιση πανδημίας ή επιδημίας, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα.
Τα παιδιά δεν νοσούν τόσο σοβαρά, αλλά κανείς δεν ξέρει αν και πόσο διασπείρουν τον κορονοϊό. Στην παρούσα φάση, γίνονται μελέτες για το αν και πόσο διασπείρουν. Υπάρχει ισχυρή υποψία ότι μπορεί να τον διασπείρουν, όπως γίνεται και με τη γρίπη, αλλά νοσούν ελαφρά.
Γιατί κλείνουμε τα σχολεία
Ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στα σχολεία που κλείνουν είπε ότι «μπορεί να δρούμε καθ’ υπερβολή, αλλά προτιμούμε να βρισκόμαστε μπροστά από τις εξελίξεις». Όπως διευκρίνισε υπάρχουν 14 σχολεία που κλείνουν γιατί οι μαθητές τους ήρθαν σε επαφή με κρούσμα και άλλα 14 γιατί πραγματοποίησαν οργανωμένες εκδρομές στις πληγείσες από το νέο ιό περιοχές της Ιταλίας. «Είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν αυτά τα μέτρα καθώς ιδίως στα δημοτικά δημιουργούνται συνθήκες εύκολης διασποράς, θα ήταν χρήσιμη η καθημερινή εκπαίδευση στα σχολεία».
Το υπουργείο Υγείας δεχόταν από νωρίς εισηγήσεις από δημάρχους και τοπικούς φορείς με το φόβο διασποράς της νόσου και εν τέλει αποφάσισε το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.
«Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κοροναϊού. Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Καλή σας νύχτα…


Νεύρα Τσιόδρα from Makeleio WebTV on Vimeo.makeleio.gr/