Κυριακή, Μαΐου 3

Δέσποινα Μοίρου: «Είναι η πρώτη φορά που μιλάω δημοσίως γι’ αυτό»

Δέσποινα Μοίρου: «Είναι η πρώτη φορά που μιλάω δημοσίως γι’ αυτό»

H Δέσποινα Μοίρου έδωσε συνέντευξη στο «Λοιπόν» και μίλησε για τα δύο βραβεία που πήρε τον τελευταίο καιρό. Αποκάλυψε για πρώτη φορά πως είναι ενεργό μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, βοηθώντας πρόσφυγες παγκοσμίως, ενώ αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες δράσεις της για άστεγους και παιδιά με αυτισμό.

Πρόσφατα πήρες το 8ο τιμητικό βραβείο σου ως “Γυναίκα της χρονιάς” στο Χόλιγουντ.
Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί κέρδισα το βραβείο “Γυναίκα της χρονιάς 2020”, στο Χόλιγουντ, πολύ περήφανη για το επίσης τιμητικό βραβείο “Αναγνώρισης της προσφοράς μου” ως καλλιτέχνης, ακτιβίστρια, humanitarian, από τη βουλή της Καλιφόρνια το ίδιο βράδυ. Κλείνω δεκαετία ως ενεργό μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, βοηθώντας πρόσφυγες παγκοσμίως, πέντε έτη ως ενεργό μέλος βοήθειας αστέγων και το ίδιο για νοσοκομεία παιδιών με αυτισμό.
Είναι η πρώτη φορά που μιλάω δημοσίως γι’ αυτό, αφού το θεωρώ προσωπική υπόθεση. Είχα την τύχη να γνωρίσω τη δισέγγονη του Μαχάτμα Γκάντι, Κίρτι,, ακτιβίστρια, με σπουδαίο έργο παγκοσμίως, αλλά και άλλες πετυχημένες humanitarian γυναίκες. Αφιέρωσα και τα δύο βραβεία μου στη Θράκη, την αγαπητή μου πατρίδα, και το Σουφλί.

Ποιες σκέψεις κάνεις για το αύριο;
Ότι θα είναι υπέροχο, όπως το τώρα.
Κάνεις ταξίδια με το μυαλό για να “ξορκίζεις” το άγχος σου;
Θεωρώ το άγχος πολύ ανούσιο συναίσθημα και το έχω αποβάλει από τη ζωή μου πλήρως, χρόνια τώρα. Αντί να σπαταλά χρόνο με το να αγχώνεται κάποιος, πρέπει να ψάχνει λύσεις. Άλλωστε, είμαι πολύ ρεαλίστρια και η εργασιομανία μου δε αφήνει χρονικό περιθώριο για αυτό το άκαρπο συναίσθημα.govastileto.gr