Δευτέρα, Μαΐου 25

Η απάντηση της εταιρείας JOHNSON & JOHNSON για την “καρκινογόνο βρεφική πούδρα”

SAN FRANCISCO, CA - JULY 13:  In this photo illustration, a container of Johnson's baby powder made by Johnson and Johnson sits on a table on July 13, 2018 in San Francisco, California. A Missouri jury has ordered pharmaceutical company Johnson and Johnson to pay $4.69 billion in damages to 22 women who claim that they got ovarian cancer from Johnson's baby powder.  (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH ΤΗΣ «JOHNSON&JOHNSON»ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΠΟΥΔΡΑΣ JOHNSON’SΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΤΑΛΚ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ

Στην Johnson&Johnson, λάβαμε την απόφαση να διακόψουμε τις πωλήσεις της βρεφικής πούδρας Johnson’s με βάση το ταλκ, μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η απόφασή μας αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης αξιολόγησης και προτεραιοποίησηςτου χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας, με αφορμή την πανδημία του COVID-19.

Η ζήτηση της βρεφικής πούδρας Johnson’s μεβάση το ταλκ έχει μειωθεί στη Βόρεια Αμερική, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών. Παράλληλα, όμως οφείλεταιστημεγάλη παραπληροφόρησησχετικά με την ασφάλεια του προϊόντος,αλλά καιστο συνεχόμενο μπαράζπαραπλανητικώνδιαφημίσεων που αφορούνστη δικαστική υπόθεση των ΗΠΑ.
Η βρεφική πούδρα Johnson’s με βάση το ταλκ είναι ένα προϊόν που πωλείται κυρίως εκτός ΗΠΑ (το 2019 το 84% των συνολικών πωλήσεων πραγματοποιήθηκαν εκτός ΗΠΑ), αντιπροσωπεύονταςμόνο το 0,5% της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Εταιρείας στον τομέα του ConsumerHealth.
Η Johnson & Johnson παραμένει απόλυτα βέβαιη για την ασφάλειατης βρεφικής πούδρας Johnson’sμε βάσητο ταλκ. Η Εταιρεία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το προϊόν σε όλες τις μελλοντικές δικαστικές διαδικασίες.Όλες οι προσφυγές εναντίον της Εταιρείας που έχουν τελεσιδικήσει, έχουν απορριφθεί.
 https://www.makeleio.gr/επικαιροτητα/