Πέμπτη, Μαΐου 14

Reuters: Με μάσκες και χωρίς κενές θέσεις στα αεροπλάνα

Reuters: Με μάσκες και χωρίς κενές θέσεις στα αεροπλάναlykavitos.gr--Το πλαίσιο των αποφάσεων για την επανέναρξη του τουρισμού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Κομισιόν.
Μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρειάζεται να διατηρούν κενές τις μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα, αλλά η χρήση της μάσκας κατά τη διάρκεια των πτήσεων και στους χώρους των αεροδρομίων θα είναι υποχρεωτική.

Σύμφωνα με το Reuters, η οδηγία για τις αεροπορικές μεταφορές εντάσσεται στο ευρύτερο πακέτο των συστάσεων που θα ανακοινώσει η Κομισιόν για την σταδιακή άρση των συνοριακών περιορισμών και την προσεκτική επανέναρξη των ταξιδιών για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη.
Υπέρ του να μην υπάρχουν κενά καθίσματα στα αεροπλάνα είχε ταχθεί η Ελλάδα στο υπόμνημα που έχει καταθέσει ενόψει της σημερινής συνεδρίασης «καθώς οι κενές ενδιάμεσες θέσεις δεν θα συνεισφέρουν οικονομικά ενώ τα οφέλη για την υγεία θα ήταν αμφισβητήσιμα».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών να λάβουν υπ' όψιν τις ατομικές ανάγκες επιτρέποντας στους ανθρώπους να επισκεφθούν συγγενείς και αγαπημένους που ζουν σε διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μάλιστα, προτείνει την παράταση των περιορισμών επί των μη αναγκαίων ταξιδίων εντός της ζώνης Σένγκεν για 30 ημέρες, μέχρι τις 15 Ιουνίου. ημερομηνία που είχε μαρκάρει και η ελληνική πλευρά στο υπόμνημά της.
Σχετικά με τις εφαρμογές για την ιχνηλάτηση επαφών η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να καταλήγει ότι η χρήση τους θα πρέπει να είναι εθελοντική με την σημείωση ότι θα πρέπει επίσης να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και διασυνοριακά.lykavitos.gr