Σάββατο, Ιουνίου 20

Έκρηξη κορωνοϊού στη Γερμανία: Περισσότερα από 1.000 κρούσματα σε σφαγείο

Έκρηξη κορωνοϊού στη Γερμανία: Περισσότερα από 1.000 κρούσματα σε σφαγείο
Περισσότεροι από 1.000 υπάλληλοι στη γερμανική εταιρεία επεξεργασίας κρέατος Toennies έχουν διαγνωστεί με τον κορωνοϊό, γεγονός που ώθησε τις τοπικές υγειονομικές Αρχές να διατάξουν και τους 6.500 υπαλλήλους της εταιρείας, αλλά και τις οικογένειές τους να τεθούν σε καραντίνα.
Το τοπικό lockdown θεωρείται ως ένα πισωγύρισμα για τη στρατηγική επανεκκίνησης της
Γερμανίας. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε υποστηρίξει τη διατήρηση του lockdown για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά μείωσε τους περιορισμούς μετά την πίεση των περιφερειακών πρωθυπουργών.
Παρόλο που η διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού της χώρας ήταν από τις πιο επιτυχημένες στην Ευρώπη, η Γερμανία έχει εμφανίσει επανειλημμένα κρούσματα σε σφαγεία, των οποίων οι εργαζόμενοι είναι συχνά μετανάστες που ζουν σε πολυσύχναστα καταλύματα.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κρέατος, Clemens Toennies, δήλωσε ότι το ξέσπασμα αποτέλεσε μια «υπαρξιακή κρίση» για την εταιρεία του, η οποία έχει αναστείλει τη λειτουργία της ενώ οι Αρχές ελέγχουν τη διασπορά.
«Ως εταιρεία νομίζαμε ότι κάναμε τα πάντα σωστά», δήλωσε ο Toennies, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του είχε αγωνιστεί να συλλέξει τα προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων και των εργολάβων, έτσι ώστε οι Αρχές να μπορέσουν να ιχνηλατήσουν το ξέσπασμα.
«Ως επιχειρηματίας δεν μπορώ παρά να ζητήσω συγνώμη. Το έχουμε προκαλέσει και είμαστε πλήρως υπεύθυνοι γι 'αυτό», δήλωσε ο Toennies.
Η εμφάνιση των εν λόγω κρουσμάτων μπορεί να αναγκάσει το γερμανικό κράτος της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας να επιβάλει ευρύτερο lockdown.
Το ξέσπασμα κοντά στο Gutersloh αναφέρθηκε για πρώτη φορά την Τετάρτη, όταν 400 εργαζόμενοι ήταν θετικοί. Μέχρι την Παρασκευή, ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε στους 803 και αυξήθηκε περαιτέρω σε 1.029 το Σάββατο.
Την Πέμπτη, η Κίνα απαγόρευσε τις εισαγωγές κρέατος από το εργοστάσιο.
Πηγή: reuters
zougla.gr/