Πέμπτη, Ιουνίου 18

Η ΝΔ έφερε νόμο όπου θα χρηματοδοτούνται οι λαθρομετανάστες με δανεικά και αγύριστα μέχρι 25.000 ευρώ

Οι λαθρομετανάστες θα μπορούν ΟΝΤΩΣ να γίνουν επενδυτές. Με δάνεια από τις τράπεζες που έχουνε "σώσει" 200 φορές με ΔΙΣ οι δύσμοιροι Έλληνες, ενώ οι ίδιοι πεθαίνουν στην ψάθα.


Γράφει ο Λύκαστρος :zeys-elaynon.

Την ώρα που οι Έλληνες υποφέρουν οικονομικά, η ΝΔ έφερε νόμο όπου θα χρηματοδοτούνται οι λαθρομετανάστες με δανεικά και αγύριστα μέχρι 25.000 ευρώ. Κράχτης να έλθουν κι άλλοι.
 Άκουσα το Βελόπουλο (δεν τον εκτιμώ είναι η αλήθεια) που είπε για νομοσχέδιο που επιτρέπει δάνεια μέχρι 25000 Ευρώ και σε ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ άσυλο (χωρίς να έχει εγκριθεί η αίτηση). Επειδή δεν πιστεύω τίποτα χωρίς πηγές έψαξα και βρήκα τα εξής ( δεν είμαι νομικός, οπότε take it with a grain of salt...)

 Πρόκειται για το σχέδιο νόμου hellenicparliament.gr/UserFiles/c882 με ανώτατη πίστωση 25 χιλιάδες Ευρώ. Το άρθρο 15 παρ. 1 ορίζει στους δικαιούχους και "ευάλωτες κοινωνικές ομάδες". Το άρθρο 2 (ε) ορίζει ως τέτοιες όσες αναφέρονται στο άρθρο 2 παρ. 8 του ν. 4430/2016.

 Το 4430/2016 (aplo.yeka.gr/Files_MitrwoKo) περιλαμβάνει στην παρ. 8 (στ): "οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο, για όσο εκκρεμεί η εξέταση του αιτήματος χορήγησης ασύλου".

Με λίγα λόγια, με μια πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι οι λαθρομετανάστες θα μπορούν ΟΝΤΩΣ να γίνουν επενδυτές. Με δάνεια από τις τράπεζες που έχουνε "σώσει" 200 φορές με ΔΙΣ οι δύσμοιροι Έλληνες, ενώ οι ίδιοι πεθαίνουν στην ψάθα. Ζήτω ο Μητσοτάκης και η ΝΔ...  
Το σχέδιο νόμου μιλάει για "ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων" που θα παίρνουν άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος, όχι για τις "κοινές" τράπεζες. Περισσότερες λεπτομέρειες στο σχέδιο νόμου για όποιον ενδιαφέρεται. Δεν το έχω διαβάσει στο σύνολο του. Απλά ήθελα να έχω μια πρώτη εικόνα. Πάντως όπου υπάρχει καπνός...υπάρχει και φωτιά.! Μιλάμε για την πιο ύπουλη ΚΑΤΟΧΗ όλων των εποχών !