Παρασκευή, Ιουνίου 26

Καιρός-Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020: Ηλιοφάνεια με ενισχυμένους ανέμους

Καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως σε ορεινά τμήματα. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σήμερα στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός, ωστόσο τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά τα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά και πιθανόν σε πεδινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 15 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 32 αλλά, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά κατά περιόδους 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν, με πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων ή σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.