Ξαφνικά 50 νέα κρούσματα και αιφνίδια τροχιά 5ου Μνημονίου!

Εκτακτη Ειδηση--Αντιδράσεις στην Ε.Ε. για τα 720 δις ευρώ

Ξαφνικά γεύση από την θερινή τέλεια καταιγίδα με τον ΕΟΔΥ  να ανακοινώνει 55 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, τον πρωθυπουργό να επιχειρεί έναν δειλό αντί ριζικό ανασχηματισμό (αντικαθιστώντας και τον Σταικούρα), τον τουρισμό να δέχεται θανάσιμο πλήγμα και το μέλλον να διαγράφεται απολύτως μνημονιακό καθώς εντός της Ε.Ε. υπάρχουν ενστάσεις για το πρόγραμμα στήριξης των 720 δις ευρώ.

Η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά 5ου Μνημονίου. Ενα Μνημόνιο που ετοιμάζεται να καταβροχθίσει μία ακόμη πελατειακή κυβέρνηση που παρουσιάζει αντισώματα στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις!
Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 50 εντοπίζονται στην Ξάνθη και τη Ροδόπη.
Ειδικότερα 43 κρούσματα εντοπίσθηκαν στον δήμο Μύκης της Ξάνθης – εκ των οποίων τα 36 στην έδρα του, τον Εχίνο- ένα κρούσμα στην Ξάνθη, άλλα 6 στη Ροδόπη (τρία στον οικισμό Αγιάσμου του δήμου Ιάσμου και άλλα 3 στην Κομοτηνή, που όμως, αποτελούν επαφές των κρουσμάτων του Ιάσμου, άλλα τρία κρούσματα εντοπίσθηκαν στην Πέλλα- ένας ταξιδιώτης στο εξωτερικό δύο επαφές του και δύο ακόμη επιβεβαιώθηκαν στην Αθήνα.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες έχουν επιβληθεί μέτρα τοπικού lockdown στον δήμο Ιάσμου Ροδόπης και ειδικά στον οικισμό του Αγιάσμου, που έχει περίπου διακόσιους κατοίκους, όπου ήδη από χθες ήταν γνωστά 5 κρούσματα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας είναι 3.203, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες αφορά άνδρες.
698 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1796 (56.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 4 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 72.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 187 θανάτους συνολικά στη χώρα. 57 (30.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.kourdistoportocali.com