Πέμπτη, Ιουνίου 25

Ηράκλειο: «Συμμορία των 7» είχε στήσει εργαστήριο «μαϊμού» αρωμάτων




Τι βρέθηκε στην αποθήκη, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας – Είχαν δικτυωθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας – Συλλήψεις και στην Αττική

Μία εγκληματική οργάνωση είχαν δημιουργήσει επτά άτομα τα οποία θησαύριζαν τον τελευταίο καιρό διαθέτοντας στην αγορά πλαστά αρώματα και μαϊμού προϊόντα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, ένας Ελληνολιβανέζος που ζει και δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο είχε μία αποθήκη την οποία είχε μετατρέψει σε εργαστήριο παραγωγής αρωμάτων.
Τι βρέθηκε στην αποθήκη
Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές είχαν από καιρό πληροφορίες για την δράση της συμμορίας των… 7 και είχαν εντοπίσει τον εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης τον οποίο παρακολουθούσαν διακριτικά.
Τον έβλεπαν συχνά να πηγαίνει στην αποθήκη που διατηρούσε στη περιοχή του Ηρακλείου και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε έρευνα.


Εντοπίστηκε αποθήκη  όπου βρέθηκε  εξοπλισμός για την παρασκευή-συσκευασία αρωμάτων
Εκεί διαπίστωσαν πως στην αποθήκη είχαν εγκαταστήσει εξοπλισμό και τη χρησιμοποιούσαν ως παρασκευαστήριο πλαστογραφημένων αρωμάτων. Μάλιστα, την ώρα του ελέγχου οι αστυνομικοί βρήκαν τέσσερα άτομα που έφτιαχναν κολόνιες μαϊμού οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Είχαν δικτυωθεί σε… όλη την Ελλάδα
Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση είχε δικτυωθεί σε όλη την Ελλάδα. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τόσο τα πλαστά αρώματα όσο και τα υπόλοιπα μαϊμού προϊόντα φτιάχνονταν στην αποθήκη του Ηρακλείου και στη συνέχεια διακινούνταν σε τουριστικά καταστήματα που λειτουργούσαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος.
Ο «εγκέφαλος» της συμμορίας είχε τον γενικότερο συντονισμό και τη λειτουργία της ομάδας ενώ είχε ο ίδιος συστήσει εταιρίες με διαφορετικά στοιχεία και προέβαινε στην παράνομη εισαγωγή απομιμητικών προϊόντων τα οποία στη συνέχεια διέθετε στην αγορά.


aroma_main


aroma1


aroma2
Συλλήψεις και στην Αττική
Την ίδια ώρα, δύο άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση, συνελήφθησαν στην Αττική.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, τα συγκεκριμένα άτομα φαίνεται πως προμήθευαν στον «εγκέφαλο» τις πρώτες ύλες για την παράνομη παραγωγή των αρωμάτων.
Τα ευρήματα των αρχών
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στην αποθήκη του Ηρακλείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– 1.179.018 γυάλινων συσκευασιών επώνυμων εταιριών,
– 1.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης η οποία προορίζονταν προς παράνομη παρασκευή αρωμάτων,
– 997.103 καπάκια,
– 997.103 βαποριζατέρ,
– 799.175 κουτιά συσκευασίας,
– 352.365 ετικέτες επώνυμων εταιριών,
– 244.750 λοιπά υλικά συσκευασίας,
– κατάλογοι, τελάρα εκτυπώσεων με σήματα εταιριών,
– 2.000 συσκευασίες του ενός γραμμαρίων εμπορικής κάνναβης για τις οποίες ερευνάται το νόμιμο της κατοχής,
– πλήθος ιατρικών μασκών μιας χρήσης μη τηρούμενης της προβλεπόμενης διαδικασίας


aroma3


aroma4


aroma5
Στο σπίτι του «εγκεφάλου» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– 635.800 ευρώ
– 4.906 γουάν Κίνας,
– 20 δολάρια Καναδά,
– 227 Lei Ρουμανίας,
– 375 λίρες Τουρκίας,
– 230 δολάρια Χονγκ Κόνγκ,
– 32 επιταγές διαφόρων τραπεζών συνολικού χρηματικού ποσού 316.978 ευρώ
– 496.720 παραποιημένα προϊόντα (είδη ένδυσης, υπόδησης, αρώματα, γυαλιά ηλίου, τσάντες, ζώνες, καπέλα, μαγιό κλπ.) και
– πλήθος διαφόρων εγγράφων
Επιπλέον, σε περιοχές της Αττικής πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε αποθηκευτικούς χώρους εταιριών όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρώματα-μήτρες επώνυμων εταιριών, στάμπες επώνυμων εταιριών, σταμπωτικά μηχανήματα, σφραγίδες και μήτρες επώνυμων προϊόντων, 28 φιαλίδια (μεταλλικά, γυάλινα) με ενδείξεις διαφόρων επώνυμων αρωμάτων, 30 κλισέ σημάτων διαφόρων επώνυμων εταιριών, 55 φιλμ σημάτων επώνυμων αρωμάτων, 560 ετικέτες επώνυμων εταιριών και τιμολόγια.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με το Τμήμα Η’/Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης, Αγοράς προϊόντων και παροχής υπηρεσιών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
https://arouraios.gr/2020/06/vomves-miwni-o-pappas-moy-eipe-oti-o-papaggelopoylos-exei-atzenta-kai-kapoioi-vgazoyn-polla-lefta/