Η ποιότητα της δημοκρατίας μας. Από τον Φουρθιώτη στον Εισαγγελέα--Μένουμε σπίτι, μπαίνετε φυλακή

Ποιους μπορεί να πιστέψει ότι αυτό το σαρδανάπαλο πελατειακό μπουλούκι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από το αντίστοιχο των Συριζαίων μπορεί να μεταρρυθμίσει το κράτος;
Kι όμως στην προκειμένη περίπτωση ο Κώστας Βαξεβάνης έχει δίκιο.
Οι αποκλεισμοί συγκεκριμένων ΜΜΕ από τη διαβόητη καμπάνια Μένουμε σπίτι-Mπαίνετε φυλακή είναι αποκαλυπτική της ποιότητας της δημοκρατίας μας.
Από τον Βασίλη Μπόνιο
Αύριο θα επανέλθουν οι Συριζαίοι και θα αρχίσουν τους δικούς τους αποκλεισμούς.
Και η ζωή συνεχίζεται στην εκπάγλου καλλονής πελατειακή δημοκρατία μας. Εύγε σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Εύγε στους γαλάζιους μεταρρυθμιστές Μωυσήδες που σκορπάνε χρήμα ακόμη και σε ανύπαρκτα site του Μενέλαου Φουρθιώτη. Σαφώς και πρόκειται για ένα νέο σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο αργά η γρήγορα θα αναλάβει Εισαγγελέας. Το πόσο γρήγορα εξαρτάται από τις προσεχείς εξελίξεις.
O χρόνος κατασπαράζει τους πάντες και τα πάντα: Aπό δημοσκοπικές διαφορές έως ναρκισσευόμενους μάγους της επικοινωνίας.
O χρόνος κόβει βίαια τις λεπτές κλωστές ανάμεσα στην δηθενιά της σοβαροφάνειας και την γελοιότητα.
Δυστυχώς οι κατά καιρούς σαρδανάπαλοι σύμβουλοι του Μαξίμου παραμένουν τεφάλ από τις διδαχές της Ιστορίας.
Είναι τιμητικό για το Κουρδιστό Πορτοκάλι που είναι αποκλεισμένο και από τους μεν και από τους δε.
Με αφορμή το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ υπενθυμίζουμε στους μαθητευόμενους μάγους του Μαξίμου το ρηθέν του Σιμόν Πέρες για την Ελλάδα>
-Δεν αρκούν τα υψηλά βουνά αλλά έχετε ανάγκη και από υψηλή τεχνολογία…,
Επειδή υψηλή τεχνολογία εντός των συνόρων του σαρδανάπαλου κράτους δεν πρόκειται να υπάρξει η τύχη των εκάστοτε Μητσοτάκηδων εξαρτάται από τον τουρισμό και τις διαθέσεις των Τούρκων. Αμφότερα ρευστά και υψηλού ρίσκου για να ποντάρεις πάνω τους.
Στη φωτό κάτω ο επικεφαλής της INITIATIVE κ. Μιχάλης Γκάλγκος η εταιρία του οποίου διατηρεί διαχρονικά πρόσβαση στις εκάστοτε κυβερνήσεις και του Σύριζα συμπεριλαμβανομένου.

Όμως η χυδαιότητα, η αθλιότητα και ο εκμαυλισμός που επιχειρήθηκε με την συγκεκριμένη καμπάνια είναι αποκαλυπτικός της μουχλιασμένης πελατειακής νοοτροπίας όλων των εμπλεκομένων σ΄αυτή την νοσηρή και ντροπιαστική για την δημοκρατία μας υπόθεση.
Ποιους μπορεί να πιστέψει ότι αυτό το σαρδανάπαλο πελατειακό μπουλούκι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από το αντίστοιχο των Συριζαίων μπορεί να μεταρρυθμίσει το κράτος;
Άλλωστε έχουν δείξει ήδη δείγματα γραφής: Oποιος προσπαθεί να κάνει μία αγοραπωλησία ακινήτου για παράδειγμα στις μέρες αντιλαμβάνεται ότι αυτό το σαρδανάπαλο κράτος των σκουριασμένων  μυαλών δεν έχει ουδεμία τύχη παρά την εκ νέου υποδούλωση στον Σουλτάνο. Ενα ξιπασμένο κράτος που λειτουργεί διαχρονικά με γιουσουφάκια, αλλοξοκωλιές και νταλαβερτζήδες πάσης φύσεως. Ενα ξιπασμένο κράτος που διαφεντεύουν μια χούφτα οικογένειες.
Για το συγεκριμένη διασπάθιση δημοσίου χρήματος τίποτε λιγότερο από Ειδικό Δικαστήριο.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΑ ΠΟΣΑ

Διαφορετικά ο ξιπασμός θα συνεχίζεται έως σωθεί το λάδι στο καντήλι του χυδαίου εγχώριου κράτους και των πάσης φύσεως νταλαβεριτζήδων του.
Με εξώδικο λοιπόν απάντησαν το Documento, το documentonews.gr και το Κουτί της Πανδώρας στην εταιρεία που μοίρασε το χρήμα, και σκανδαλωδώς απέκλεισε και τα τρία Μέσα από την πανάκριβη καμπάνια για τον κορονοιό.
Σύμφωνα άλλωστε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, η εταιρεία «INITIATIVE MEDIA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που ανέλαβε «το έργο» είναι υπεύθυνη για το μοίρασμα της διαφήμισης στα Μέσα άρα και για τον απόλυτο αποκλεισμό όλων των Μέσων που φέρουν τη σφραγίδα των ανεπιθύμητων στην Κυβέρνηση, Κώστα Βαξεβάνη, και της δημοσιογραφικής ομάδας του.
Όπως τονίζεται στην κατακλείδα του εξωδίκου «σε μία δημοκρατική πολιτεία ουδείς επιτρέπεται να δρα ανεξέλεγκτος και να χρησιμοποιεί τη δημόσια υγεία ως πρόσχημα για την αδιαφανή διαχείριση και διανομή κρατικού χρήματος εν κρυπτώ και κατά το δοκούν».
Επειδή οι λοιπόν οι πράξεις και παραλείψεις των υπευθύνων της εταιρείας ως φυσικών αυτουργών και των εντολέων της, δηλαδή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως ηθικών αυτουργών προκαλούν τη γενική κατάκριση και την αγανάκτηση του κοινωνικού συνόλου, ενώ ταυτοχρόνως παραβιάζουν ρητές διατάξεις του ισχύοντος δικαίου, η συνέχεια θα γραφτεί, από την ελληνική Δικαιοσύνη, αστική και ποινική.
Η αντισυνταγματικότητα και οι εξόφθαλμες ποινικές αλλά και αστικές ευθύνες
Ένας προς ένας οι λόγοι για τους οποίους ο σκανδαλώδης αποκλεισμός του Documento, αλλά και των ιστοσελίδων Documentonews και Κουτί της Πανδώρας, από την διαφημιστική εκστρατεία «Μένουμε σπίτι» και στη συνέχεια «Μένουμε Ασφαλείς» , για την οποία μοιράστηκε με απόλυτη αδιαφάνεια σε ΜΜΕ πακτωλός δημοσίου χρήματος, όχι μόνο εγείρει πληθώρα ζητημάτων συνταγματικής νομιμότητας, ισότητας, διαφάνειας, ελευθέρου ανταγωνισμού, αλλά εγείρει και ζήτημα αστικών και ποινικών ευθυνών των ενορχηστρωτών της, αναπτύσσονται στο εξώδικο που αποστείλαμε στην εταιρεία «INITIATIVE MEDIA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το δ.τ INITIATIVE MEDIA ATHENS», που «έτρεξε» την περίφημη καμπάνια .
Τα τρία Μέσα που αποκλείστηκαν από την καμπάνια ενημέρωσης των Πολιτών για τον κορονοιό, στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς κυβερνητικής εκστρατείας φίμωσης τους, καλούν την εταιρεία, που εν προκειμένω πέραν της απροκάλυπτης ηθικής απαξίας, κινήθηκε απολύτως παρανόμως πιστή στο « πλάνο Μαξίμου», να τους παράσχει εγγράφως μέσα σε διάστημα πέντε ημερών από την κοινοποίηση του εξωδίκου την υποβληθείσα πρότασή της για την κατανομή της προϋπολογιζόμενης δαπάνης του εν λόγω επικοινωνιακού προγράμματος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Κι ακόμα να μας αποστείλει:
· τον κατάλογο των Μ.Μ.Ε., στα οποία τελικώς διανεμήθηκε το κονδύλι των 20.000.000€ και το ποσόν, που έκαστο εξ αυτών έλαβε ( σσ τον κοινοποίησε μόλις σήμερα η Κυβέρνηση αλλά χωρίς να ενημερώνει για το χρηματικό ποσό που έλαβε κάθε Μέσον) .
· Το ποσό, το οποίο αναλογικώς δικαιούται Κάθε ένα από τα τρία Μέσα (Documento, Documentonews, Κουτί της Πανδώρας) επί τη βάσει συγκεκριμένων κριτήριων, καθώς και τους λόγους αποκλεισμού τους από τη διανομή του επίμαχου ποσού των 20.000.000€.
Σε διαφορετική περίπτωση «θα προσφύγουμε προς προστασία των εννόμων συμφερόντων μας ενώπιον των αρμοδίων ποινικών και αστικών δικαστηρίων, ακόμα και με τη διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων».
Για να δούμε τώρα γιατί θα κληθεί να λογοδοτήσει η εν λόγω εταιρεία, καθώς σύμφωνα και και με επίσημα κυβερνητικά χείλη έκανε την επιλογή των Μέσων που έλαβαν μερίδιο από τα 20.000.000 ευρώ για την εκστρατεία για τον κορονοιό.
Στο εξώδικο επισημαίνεται αρχικώς αυτό που θα έπρεπε να έχει συμβεί εάν η όλη διαδικασία είχε γίνει όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη Πολιτεία.
Ότι δηλαδή, η διανομή του ποσού των 20.000.000€, τα οποία συνιστούν χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, έπρεπε να γίνει προς το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με διαφανή, αντικειμενικά και αναλογικά κριτήρια και με σεβασμό στην αρχή της πολυφωνίας και της ισότητας, ώστε να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός, ήτοι η ενημέρωση του κοινού για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και κατ’ επέκταση η προστασία της δημόσιας υγείας και όχι η εξυπηρέτηση φίλα στην Κυβέρνηση προσκείμενων Μ.Μ.Ε.
«Η εφημερίδα «DOCUMENTO» – τονίζεται- είναι μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία κυριακάτικες εφημερίδες στην Ελλάδα, ενώ το site «www.documentonews.gr» αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα ελληνικά ενημερωτικά sites.
Επιπλέον, το ενημερωτικό site «www.koutipandoras.gr» συνιστά ένα από τα δημοφιλέστερα ενημερωτικά sites της χώρας μας.
Παρ’ όλα αυτά, όμως, τα προειρημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ιδιοκτησίας εκάστης εξ ημών έχουν αδικαιολογήτως αλλά σκοπίμως αποκλεισθεί από την διαφημιστική εκστρατεία «Μένουμε σπίτι» / «Μένουμε ασφαλείς», εν αντιθέσει με άλλα Μ.M.E. πολύ χαμηλότερης επιδραστικότητας στον πληθυσμό, που έχουν συμπεριληφθεί σε αυτήν».
Όπως όμως προέκυψε πέραν πάσης αμφιβολίας, και ειδικά τώρα που δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα Μέσα που έλαβαν κρατικό χρήμα, ανάμεσα στα οποία είναι ακόμα και σελίδα που δεν διαθέτει το… παραμικρό περιεχόμενο, «η διανομή του κρατικού χρήματος έγινε με κριτήρια, που ουδεμία σχέση έχουν με την ενημέρωση προς προστασία της υγείας των πολιτών».
Κι ακόμα ότι « ουδέν στοιχείο έχει δημοσιευθεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικώς με τη διανομή του ποσού των 20.000.000€ για την διαφημιστική εκστρατεία, που αναλάβατε, με τη μέθοδο που σκοπίμως επελέγη, δηλαδή δεν έχει δημοσιευθεί με την πρόφαση του κατεπείγοντος της πανδημίας ούτε ποια Μ.Μ.Ε. έλαβαν μέρος στην εν λόγω εκστρατεία, ούτε τα ποσά, που έλαβαν γι αυτό, και ως εκ τούτου, είναι ερευνητέο, με ποιές διαδικασίες και κριτήρια, η εταιρεία σας προέβη στη διανομή δημοσίου χρήματος.
Προδήλως η επιλογή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και η διανομή του ποσού των € 20.000.000, έγινε με κριτήρια υποκειμενικά και μεροληπτικά, αδιαφανή, δηλαδή αυθαίρετα και συνεπώς παράνομα».
Όμως «η διανομή του κονδυλίου των € 20.000.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της εταιρείας σας, αλλά ούτε στην αυθαίρετη προαίρεσή και τις πολιτικές προτιμήσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων, που επέλεξαν την εταιρεία σας και τον τρόπο διανομής του ποσού των 20.000.000€, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για περιουσία ούτε των ιδίων ούτε της πολιτικής δυναστείας, που ανήκουν και εκπροσωπούν αλλά για χρήματα των Ελλήνων Φορολογουμένων, των οποίων η διαχείριση υπόκειται τόσο σε διοικητικό όσο και σε δικαστικό έλεγχο».
Εν προκειμένω « η εν κρύπτω και κατά το δοκούν, με ανισοτιμία και μεροληπτικά κριτήρια, διανομή του προαναφερθέντος κονδυλίου, προς όφελος προφανώς συγκεκριμένων Μ.Μ.Ε. με γνωστό πολιτικό προσανατολισμό και κομματικούς δεσμούς και δεσμεύσεις, καθώς και ο αποκλεισμός των υπολοίπων Μ.Μ.Ε. από την εν λόγω διανομή, συνιστά πρόδηλη καταστρατήγηση της ratio legis της από 14-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ένεκα δε του αδικαιολόγητου και παράνομου αποκλεισμού μας από την εν θέματι επικοινωνιακή εκστρατεία, αναγνώστες μας, οι οποίοι επιλέγουν ως μοναδική πηγή ενημέρωσης τα δικά μας Μ.Μ.Ε., δεν ενημερώθηκαν εγκύρως και εγκαίρως για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, COVID-19, και ως εκ τούτου από παράλειψή σας ετέθη σε κίνδυνο η υγεία της συγκεκριμένης μερίδας του αναγνωστικού κοινού».

https://kourdistoportocali.com/read-this/i-poiotita-tis-dimokratias-mas/