Τρίτη, Ιουνίου 16

Μαρία Παπαδοπούλου: Από στενή φίλη της οικογένειας Μητσοτάκη σε… προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ασύλου!

Στις 8 Μαρτίου, η Μαρία Παπαδοπούλου, υπάλληλος βαθμού Α΄ στην Υπηρεσία Ασύλου, στο Περιφερειακό Γραφείο Αττικής, αναρτούσε στη σελίδα της στο Facebook φωτογραφίες από παλιότερη οικογενειακή επίσκεψη στο σπίτι του σημερινού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ήταν πολύ νέος.

Η ίδια εικονίζεται στην αγκαλιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δίπλα στη Μαρίκα Μητσοτάκη και δύο από τις κόρες τους, την Ντόρα και την Κατερίνα, και βέβαια στον σημερινό πρωθυπουργό. Τα σχόλια έχουν νοσταλγική διάθεση: «Όμορφες, γλυκές αναμνήσεις… στο σπίτι του Κυριακού Μητσοτάκη με την οικογένειά του και την δική μου (καρδούλα)», «Πώς πέρασαν τα χρόνια!! Σ’ αυτή την φωτ. ο πρωθυπουργός πάρα πολύ μικρός και θυμάμαι ότι άφησε την μπάλα που έπαιζε για να βγάλουμε μια φωτογραφία όλοι μαζί…».

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, τρεις μήνες ύστερα από αυτές τις νοσταλγικές αναρτήσεις, η κυρία Παπαδοπούλου ανέλαβε καθήκοντα προϊσταμένης στο μεγαλύτερο και πιο δύσκολο γραφείο της Υπηρεσίας Ασύλου, το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής στην Κατεχάκη.

Ανέλαβε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή, κατά την οποία η υπηρεσία δυσκολεύεται πολύ να ξαναβρεί τον βηματισμό της ύστερα από δύο μήνες που έμεινε κλειστή για το κοινό και ενώ πρέπει να καταλάβει και να εφαρμόσει τις αλλεπάλληλες αλλαγές της διαδικασίας ασύλου που νομοθετεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, σ’ αυτές τις συνθήκες, ο Κωνσταντίνος Καϊμακλίογλου, που εκτελούσε καθήκοντα προϊσταμένου του γραφείου από το 2014, υπέβαλε την παραίτησή του στις 7 Μαΐου. Έγινε δεκτή στις 5 Ιουνίου. Την ίδια ημέρα βγήκε η απόφαση να αναλάβει τη θέση του η κυρία Παπαδοπούλου, απόφαση που φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα Πάτροκλου Γεωργιάδη με εντολή υπουργού.

Δεν έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη της κενής θέσης, αλλά όπως υποστηρίζει η Εφημερίδα τωνβ Συντακτών,υπήρξε απευθείας τοποθέτηση με εντολή υπουργού. Αυτό δεν είναι ακριβώς παράτυπο. Από το 2013 που λειτουργεί η υπηρεσία, το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν έχει προχωρήσει σε κρίσεις για τη διοικητική εξέλιξη των υπαλλήλων και την επιλογή των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων. Οι υπάλληλοι που προΐστανται έχουν τυπικά τη θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου. Τοποθετούνται, υποτίθεται, προσωρινά μέχρι την επιλογή των προϊσταμένων. Το ίδιο και η κυρία Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με την απόφαση, τοποθετήθηκε «αναπληρώτρια προϊσταμένη του ΠΓΑ Αττικής […] σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Καϊμακλίογλου […] από την παρούσα απόφαση και έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων».

Και δεν μας είχε συνηθίσει ο Νότης Μηταράκης σε τέτοια σκάνδαλα…

Με πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών.

https://www.opoligrafos.gr