Τρίτη, Ιουνίου 23

Βγήκαν πάλι οι γκρανκάσες…


Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που υπογράφηκε η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά! Στις 17 Ιουνίου 2018 λοιπόν, οι τότε υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών, Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ, υπέγραψαν τη Συμφωνία, μετά τις συνομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ. Τη Συμφωνία υπέγραψε και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, που επί δεκαετίες ασχολούνταν με το ονοματολογικό.
Ο ΟΗΕ που επί δεκαετίες πίεζε όλες τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις ώστε να πράξουν ότι έπραξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την 17η Ιουνίου 2018! Ο ΟΗΕ, που δεν εκτελεί να δικά του ψηφίσματα κατά της Τουρκίας για την εισβολή των βαρβάρων στην Κύπρο! Ο ΟΗΕ, που έχει ενταχθεί στην εργαλειοθήκη του Ρ. Τ. Ερντογάν και ισλαμοποιεί την Ελλάδα με παράνομους μετανάστες χρηματοδοτώντας την εδώ εγκατάσταση και διαβίωσή τους!

Έτσι ο “Εφιάλτης” Νίκος Κοτζιάς, πρώην υπουργός Εξωτερικών λόγω της ημέρας της μεγάλης προδοσίας έγραψε χωρίς αιδώ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Πέρασαν δύο χρόνια, φίλε μου. Η ζωή μας δικαίωσε. Προωθήσαμε τη συνεργασία και τη φιλιά μεταξύ των πολιτών και των χωρών μας. Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Μετατρέψαμε την Ιστορία από μια φυλακή σε ένα σχολείο για το μέλλον»!

Έτσι, η αντίδραση του Νικολά Ντιμιτρόφ ήταν ανάλογη, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter:

«Με τα λόγια του Μαντέλα, “πάντα μοιάζει αδύνατο μέχρι να γίνει”. Το αποδείξαμε φίλε μου, ότι τα θαύματα είναι εφικτά. Το ότι εμείς στα Βαλκάνια, μπορούμε να λύσουμε τις διαμάχες με έναν ευρωπαϊκό τρόπο»!

Αλλά και ο Ζόραν Ζάεφ δεν έχασε την ευκαιρία και έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter:

«Δύο χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σήμερα, μπορούμε ελεύθερα να πούμε ότι άξιζε τον κόπο, γιατί γίναμε μέλη του ΝΑΤΟ και αρχίζουμε τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί παρέχουμε ένα ασφαλές και υποσχόμενο μέλλον για όλους και γιατί έχουμε επιβεβαιώσει την μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα»!

Και κάποιοι που νόμιζαν, όπως ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα της ΝΔ, πως η ονομασία του γειτονικού μας κρατιδίου είναι “Βόρεια Μακεδονία”!!
Ο Εθνικός ηγέτης της Βορείου Ηπείρου μας…





Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φέρνει την παραμικρή αντίδραση για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε, όταν ο δικτάτορας Έντι Ράμα δημιουργεί τουρκικό θύλακα στην Βόρειο Ήπειρο! Και ουδείς αντιδρά! Εκτός του μεγάλου θρησκευτικού – εθνικού ηγέτη της Μητροπόλεως Πωγωνιανής – Δρυινουπόλεως και Κονίτσης! Ναι, μόνος του ο σεβασμιώτατος κύριος Ανδρέας συνεχίζει τον μοναχικό του αγώνα!

Έτσι με πρόσφατη ανακοίνωσή του αναφέρεται στις πρόσφατες λεηλασίες στη Βόρειο Ήπειρο και τον κατατρεγμό της οικογενείας Κατσίφα από τους Αλβανούς!

«Για όλους όσοι νομίζουν ή και διαδίδουν, ότι η Αλβανία θα γίνει σύντομα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, και μάλιστα, με την επίμονη προσπάθεια της Ελλάδος, έχω να τούς πω, ότι τα γεγονότα πού συμβαίνουν καθημερινά στην γείτονα, εις βάρος των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, έρχονται να τούς διαψεύσουν … πανηγυρικά. Έτσι:

α) Στις αρχές τού β΄ δεκαημέρου τού τρέχοντος μηνός Ιουνίου, κακοποιοί, πού χαρακτηρίζονται “άγνωστοι”, επέδραμαν σέ τέσσερα σπίτια στο χωριό Κρανιά των Άγιων Σαράντα. Οι κλέφτες λεηλάτησαν κυριολεκτικά τα σπίτια, αφαιρώντας από μαχαιροπήρουνα και ρουχισμό, μέχρι οικιακές συσκευές και γεωργικά εργαλεία. Επί πλέον, προκάλεσαν και καταστροφές στις οικοδομές, οι ιδιοκτήτες των οποίων ζούνε και εργάζονται στην Ελλάδα, κατά καιρούς δε επιστρέφουν στο χωριό τους.

Βέβαια, οι κλοπές και οι λεηλασίες στα Βορειοηπειρωτικά χωριά, έχουν πλέον γίνει ρουτίνα. Θέλω, όμως, να τονίσω, ότι – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των κακουργημάτων είναι οι ακραίοι σοβινιστικοί κύκλοι των Τιράνων. Αυτοί οι κύκλοι έχουν μόνιμο σκοπό και στόχο τους να εξαφανίσουν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό από τα πατρογονικά του εδάφη, ενώ παράλληλα, συνεχίζουν να εγκαθιστούν σ’ αυτά διαφόρους έποικους …

β) Ὁ αγρίως δολοφονηθείς από την Αλβανική Αστυνομία νεαρός Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, φαίνεται πώς έχει γίνει ο εφιάλτης των Αλβανών. Πληροφορίες, πού έρχονται από την γείτονα αναφέρουν ότι τώρα στόχος της αλβανικής Δικαιοσύνης έχει γίνει η οικογένεια του ήρωα, η οποία διαμένει, ως γνωστόν, στην γενέτειρά της, τούς Βουλιαράτες της Δρόπολης.

Έτσι, ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα καλείται να δικαστεί στο Πρωτοδικείο Αργυρόκαστρου. Αιτία, ένα προσκυνητάρι πού θέλησε να στήσει η χαροκαμένη οικογένεια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Κωνσταντίνος, στις 28 Οκτωβρίου 2018. Το προσκυνητάρι δεν χτίστηκε ποτέ, καθώς “άγνωστοι” (αχ, αυτοί οι … “άγνωστοι”) κατέστρεψαν τα υλικά, ενώ στον πονεμένο πατέρα δεν δόθηκε τελικώς άδεια κατασκευής, παρά το γεγονός, ότι απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες!

Πάντως, ας μη χαρακτηρίσει κανείς ως … ασήμαντα τα παραπάνω περιστατικά. Γιατί “εξ όνυχος τον λέοντα”. Και από αυτά, δηλαδή, και από άλλα, πού έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς, φαίνεται ξεκάθαρα το ανθελληνικό μίσος των Αλβανών εναντίον των Βορειοηπειρωτών. Κι’ αυτό, ακριβώς, καταγγέλλω με πόνο και αγωνία. Καλή και αξιέπαινη η προσπάθεια της Πολιτείας για την επανεκκίνηση τού τουρισμού και των άλλων πτυχών τής καθημερινής ζωής. Όμως, παράλληλα, πρέπει να μη ξεχνάμε τούς Βορειοηπειρώτες αδελφούς, οι οποίοι δεινοπαθούν. Κι’ αν η Αλβανία δεν σεβασθεί απολύτως τα δικαιώματά τους, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να γίνει μέλος τής Ευρωπαϊκής Οικογένειας. Τελεία και παύλα»!!

Διχάζει ο μεγάλος περίπατος της Αθήνας…




Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είναι δεδομένο πως το τελευταίο χρονικό διάστημα με αλόγιστες αποφάσεις του έχει προκαλέσει την οργή των Αθηναίων και δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο στη ΝΔ και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Από πολλές δε αντιδράσεις, αξιολογώ ως πολύ σημαντική την παρέμβαση του κ. Γιάννη Σγουρού, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης Αττικής, ο οποίος θεωρεί πως ένα μεγαλεπήβολο έργο ξεκίνησε ανάποδα:

«Ο “μεγάλος περίπατος της Αθήνας” όπως ονομάστηκε η ενοποίηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας ξεκινά με τους χειρότερους οιωνούς.

Χωρίς να είμαστε αντίθετοι με το σύνολο του έργου και καθώς το ζήτημα δεν απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο, σημειώνουμε και καταθέτουμε στο δημόσιο διάλογο τις διαπιστώσεις και ενστάσεις μας.

Πρώτον και κυριότερο: Δεν υπάρχουν πλήρεις κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές μελέτες για το έργο και φυσικά ούτε και οι σχετικές εγκρίσεις.

Με αφορμή το πρόβλημα του κορωνοϊού αποφασίστηκε ο περιορισμός των λωρίδων κυκλοφορίας στην οδό Πανεπιστημίου. Με τον τρόπο αυτό στραγγαλίστηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, ταλαιπωρώντας χιλιάδες οδηγούς.

Η Πανεπιστημίου δεν είναι δημοτικός δρόμος! Η εποπτεία και η ευθύνη συντήρησής της ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής. Αλήθεια μέσα από ποιες διαβουλεύσεις και διαδικασίες και με ποιο νομικό έρεισμα ο κ Πατούλης εκχώρησε την αρμοδιότητα του στον Δήμαρχο Αθηναίων; Άραγε τώρα ποιος έχει την ευθύνη συντήρησης όλου του δρόμου ή στην απευκταία περίπτωση ατυχήματος ποιος επιλαμβάνεται;


Η ενοποίηση θα έπρεπε να ξεκινήσει από τους δρόμους αρμοδιότητας του δήμου όπως την Μητροπόλεως, την Αθηνάς, την Πατησίων. Να μελετηθούν οι επιπτώσεις στην κυκλοφορία και ιδιαίτερα πως επηρεάζεται η Πανεπιστημίου. Επίσης έμφαση θα έπρεπε να δοθεί στις υποβαθμισμένες παρυφές του κέντρου των Αθηνών που υπάρχουν διαχρονικά προβλήματα γκετοποίησης και παραβατικότητας.

Μια τελευταία παρατήρηση για την οδό Πανεπιστημίου. Μια λωρίδα μετατρέπεται σε ποδηλατόδρομο από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια χωρίς να συνδέεται με άλλο δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Τι εξυπηρετεί να κουβαλήσει κάποιος το ποδήλατο στο Σύνταγμα να πάει μέχρι την Ομόνοια και μετά να το μεταφέρει – πως; – στο σπίτι του. Άλλωστε τα πεζοδρόμια στην Πανεπιστημίου είναι υπέρ επαρκή για τους πεζούς. Τι πραγματικά θα ωφελήσει η περαιτέρω διαπλάτυνση;

Η Παράταξή μας θεωρεί ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση η σκέψη το ιστορικό κέντρο της Αθήνας να γίνει ένας ενοποιημένος τόπος μιας ωραίας βόλτας, να μην ξεχνάμε όμως ότι κυρίως είναι τόπος εργασίας και πρέπει όσοι εργάζονται να εξυπηρετούνται χωρίς να ταλαιπωρούνται.

Να μην ξεχνάμε επίσης ότι υπάρχει και το ένα μεγάλο, υποβαθμισμένο τμήμα της Αθήνας που περιμένει εδώ και χρόνια παρεμβάσεις για την αναζωογόνηση του και στην κατεύθυνση αυτή έχουμε καταθέσει εδώ και χρόνια τις δικές μας προτάσεις.»!!

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020