Τρίτη, Ιουνίου 9

Ιπποκράτης: Ο,τι βλάπτει την καρδιά, βλάπτει και τον εγκέφαλο


Ιπποκράτης: Ο,τι βλάπτει την καρδιά, βλάπτει και τον εγκέφαλο
φώτο Ιπποκράτης: Ο,τι βλάπτει την καρδιά, βλάπτει και τον εγκέφαλ

ΣΤΟ..ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ..ΜΠΟΡΟΥΜΕ by kosmaser
Η νόσος Αλτσχάιμερ, συνδέεται με την ανάπτυξη αμυλοειδών πλακών στον εγκέφαλο.
Ο Ιπποκράτης έλεγε: Ο,τι βλάπτει την καρδιά, βλάπτει και τον εγκέφαλο, και φυσικά και το αντίστροφο, ότι κάνει καλό στην καρδιά το ίδιο κάνει και στον εγκέφαλο.
Και αφού ξέρουμε πλέον ότι ο μεγάλος ένοχος είναι η φλεγμονή.. κάθε τι που βοηθά στην μείωση των φλεγμονών.. βοηθά και την καρδιά, τότε μπορεί να είναι το ίδιο καλή και για τον εγκέφαλο, για την αντιμετώπιση του Αλτσχάϊμερ..

Φλεγμονές και Καρδιακές Παθήσεις 

Όσοι τώρα, για οποιαδήποτε αιτία, χρησιμοποιούν συχνά τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, σπάνια παρουσιάζουν Αλτσχάϊμερ. Ομως γιατί να πάμε στα αντι φλεγμονώδη, αφού έχουμε το σίγουρο φάρμακο που είναι το.. ψάρι.
Είναι πλέον κοινός τόπος ότι όσοι τρώνε πολύ ψάρι, ιδίως μετά την ηλικία των 65, παρουσιάζουν 50% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την νόσο απ’ ό, τι οι υπόλοιποι που..δεν υπολήπτονται το ψάρι..
Μια έρευνα, έχει δείξει: δραματική μείωση της παρουσίας δοκοσο-εξανοϊκου οξέος DHA, στον εγκέφαλο των πασχόντων απ την νόσο, πράγμα που οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση Ω6 λιπαρών οξέων, προερχομένων από σπορέλαια, trans λιπαρά, μαργαρίνες, ζυμαρικά, γλυκά, και αμυλώδη τρόφιμα.
Για να καταλήξουμε, το Αλτσχάϊμερ, θεωρείται με μεγάλα ποσοστά βεβαιότητας, μια φλεγμονώδης διεργασία.
Τη στιγμή τώρα που έχουμε μια διάγνωση, μπορούμε να πιθανολογήσουμε ότι η υψηλή δόση ιχθυελαίου, και κατά κύριο λόγο ο έλεγχος της ινσουλίνης, για την μείωση της φλεγμονής, είναι οι πλέον ενδεδειγμένοι μέθοδοι να βάλουμε ένα ισχυρό εμπόδιο στην εξέλιξη της νόσου του Αλτσχάϊμερ, αυτής της τραγωδίας, όπου βλέπουμε το μυαλό ενός δραστήριου ανθρώπου να πεθαίνει πολύ πρίν απ το σώμα του.
Έτσι Κατ αρχάς βάζουμε μια καινούργια αρχή στη ζωή του αρρώστου, και κατ επέκταση και στην δική μας.Τρώμε σωστά.Περιορίζουμε το κόκκινο κρέας απ το διαιτολόγιο του. Το αντικαθιστούμε με στήθος γαλοπούλας, ή κοτόπουλου. Ψάρι, οτιδήποτε κάθε μέρα, στον ατμό, όχι στα καρβουνα, ή στο γκρίλ.
Χόρτα, οτιδήποτε χόρτα, σαλάτες.. από κάθε λαχανικό που μπορεί να φάει.
Ελαιόλαδο, εξαιρετικό παρθένο, λεμόνι, πολύ λεμόνι.Λίγο κοκκινο κρασί.Και…2-6 κουταλιές της σούπας ιχθυέλαιο.
Κάθε κουταλιά, είναι 15 γραμμ. λάδι, δηλαδή απο 10-60 γραμ ιχθυέλαιο τη μέρα..Σίγουρα φαίνεται εξωπραγματικό, και ίσως λίγο ακριβό, μια κι ένα μπουκάλι ιχθυέλαιο κοστίζει γύρω στα 10 ευρώ.Ομως αν σκεφτούμε ότι τα σκουπίδια που συνηθίζουμε να τρώμε στα δήθεν πολυτελή εστιατόρια κοστίζουν πολλαπλάσια, τα 100-150 ευρώ, το μήνα, για μια θεραπεία με αποτελέσματα νομίζω οτι δεν είναι θέμα συζήτησης ή ένστασης. Τα οφέλη, τα παράπλευρα , απ τη χρήση του λαδιού είναι απίστευτα.
Και ένας κανόνας:Τα φουσκώματα, τα ρεψίματα, και η διάρροια είναι ο πρώτος οδηγός μας για να προσδιορίσουμε την ανεκτή δόση. Μόλις έχουμε κάτι απ αυτά σταματάμε. Συνήθως τα 4 κουτάλια της σούπας είναι η ασφαλής δόση.
Αν ξέρατε πόσοι συνάνθρωποί μας υποφέρουν χωρίς καμμιά ελπίδα, και μαζι μ αυτους οι οικείοι τους πολύ χειρότερα. Κι όμως θα μπορούσαν να δοκιμάσουν.Δεν έχουν να χάσουν παρά μερικά χρήματα.Εκτός κι αν η υπόθεση είναι τόσο πολύ δύσκολη, για την αλλαγή των συνηθειών μας
Όλα συνηθίζονται, αρκεί να προλάβει κανείς..
Πηγή άρθρου: kosmaser.wordpress.com   https://www.proionta-tis-fisis.com