Δευτέρα, Ιουνίου 22

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ οι επώνυμοι τηλεδικηγόροι, ο… καφετζής της Βουλής και ο «τραπεζίτης της νύχτας»

Γνωστοί δικηγόροι, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ (εν ενεργεία και απόστρατοι), ένας δημοσιογράφος, αλλά ακόμη και πολιτικά πρόσωπα που θήτευσαν στα έδρανα της Βουλής(!) φέρονται να εμπλέκονται στο παράνομο αλισβερίσι που βρισκόταν από το 2015 στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ ..

και πλέον ερευνάται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, όπως είχε γράψει το newsbreak.gr στις 14 Ιουνίου.



Από οίκους ανοχής μέχρι ξέπλυμα
Ο μακρύς κατάλογος των δραστηριοτήτων της «ομάδας» που εκτείνονται από προστασίες σε οίκους ανοχής, κάλυψη παράνομων λεσχών, μέχρι εκβιασμούς, διακίνηση λαθραίων προϊόντων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος φέρεται να αποτυπώνεται σε εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ αλλά και κατ΄ιδίαν συναντήσεις προσώπων που αναμένεται να κληθούν το επόμενο διάστημα με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας.
Συγκεκριμένα ο υπερκοριός της αστυνομίας φέρεται να έχει καταγράψει συνολικά 106.410 τηλεφωνικές συνομιλίες, η απομαγνητοφώνηση των οποίων ανέρχεται σε 44.000 σελίδες! Μάλιστα το Δεκέμβριο του 2016, η διοίκηση της ΕΥΠ υπέβαλε μέρος του υλικού στην τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία και το διαβίβασε αρμοδίως στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.
Το… αφεντικό και ο «τραπεζίτης της νύχτας»
Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση φέρεται να είναι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάλαμας, που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 στο Χαϊδάρι με 18 σφαίρες από καλάσνικοφ ενώ αθόρυβα στο πλευρό του φέρονται να στέκονταν δύο γνωστοί δικηγόροι, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα φέρεται να είχε συχνή παρουσία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο επιχειρηματίας που ήταν γνωστός ως «τραπεζίτης της νύχτας» με τη… μεσολάβηση βουλευτή(!) είχε αναλάβει μέχρι και το κυλικείο της Βουλής ενώ είχε απλώσει τα δίχτυα του και στην τροφοδοσία σε δομές φιλοξενίας μεταναστών. Τα μέλη του κυκλώματος διαφθοράς που στηρίζονταν στην άμεση συνεργασία επίορκων αστυνομικών φέρονται να εισέπρατταν μαύρο χρήμα για υπηρεσίες… προστασίας από περισσότερους από 600 οίκους ανοχής και στούντιο και από εκατοντάδες παράνομα καζίνο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, οι ιδιοκτήτες των οποίων τους κατέβαλαν ποσά από 300 μέχρι και 7.000 ευρώ το μήνα!
Το «στοίχημα» της εισαγγελικής έρευνας πλέον είναι να «δέσουν» τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας καθώς σύμφωνα με το dikastiko.gr ακόμα και οι ίδιοι οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ φέρονται να εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσον τα ηχογραφημένα αποσπάσματα συνδέονται άμεσα με την υπό διερεύνηση υπόθεση.


https://taxalia.blogspot.com