Δευτέρα, Ιουνίου 22

Κούλογλου για «Παπαδημούπολη»: Αν μπορούσα θα αποχωρούσα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο

Δηλώνει την έκπληξή του για το ότι τα υπόλοια μέλη της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ «δεν συμφώνησαν με τη δήλωσή μου» για τον Δημήτρη Παπαδημούλη
Τις ανοιχτές πληγές που έχει αφήσει στον ΣΥΡΙΖΑ η «Παπαδημούπολη», η υπόθεση δηλαδή με τις αγορές ακινήτων από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και τη μίσθωσή τους από ΜΚΟ και μετανάστες που αποκάλυψε το Πρώτο ΘΕΜΑ, διατηρεί ο επίσης
ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

«Έπεσα από τα σύννεφα» δηλώνει ο κ. Κούλογλου στο ieidiseis.gr προσθέτοντας ότι η ιστορία αυτή «κάνει πρώτα από όλα κακό στον ίδιο και την πολιτική του ιστορία. Αλλά κάνει κακό και στην Αριστερά».

«Το ηθικό πλεονέκτημα είναι κεφάλαιο που δεν πρέπει να χάσουμε, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες απαξίωσης της πολιτικής και εντεινόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης» προσθέτει ο Στέλιος Κούλογλου.

Επαναλαμβάνει, δε, την αποψή του ότι «δεν μπορούμε να λέμε απλώς ότι τα πόθεν έσχες των πολιτικών της Δεξιάς ή του κ. Μητσοτάκη έχουν πρόβλημα και να πάμε στη λογική του μη χείρον βέλτιστον. Στην Αριστερά ότι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό».

Αποκαλύπτει, τέλος, την διάστασή του με τα υπόλοιπα μέλη της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ήταν «δυσάρεστη έκπληξη» το γεγονός ότι «στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οι υπόλοιποι δεν συμφώνησαν με τη δήλωση μου».

«Σταμάτησα έτσι να συνυπογράφω κάποιες κοινές ανακοινώσεις. Δεν σας κρύβω ότι αν υπήρχε δυνατότητα να φύγω από την ευρωομάδα αλλά να παραμείνω στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα το εξέταζα σοβαρά. Αλλά ποτέ δεν τέθηκε θέμα απομάκρυνσης μου από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συμφωνώ πολιτικά και ιδεολογικά. Ούτε και θέλω να αποτελέσω εμπόδιο στην διαμόρφωση μιας αριστερής και προοδευτικής παράταξης που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας» καταλήγει ο Στέλιος Κούλογλου.