Δευτέρα, Ιουνίου 29

Εδώ ο κόσμος χάνεται αλλά τα… πλαστικά καλαμάκια είναι στο «τραπέζι» της Κυβέρνησης!

Αφού… τακτοποίησε τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, υποσχόμενος «ατζέντα» προώθησης των αιτημάτων της, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να ασχοληθεί με το φλέγον ζήτημα της εξάλειψης των πλαστικών μιας χρήσης από την Ελλάδα.
Καλά διαβάσατε, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός έχει σημειώσει ότι η χώρα περνά τεράστια οικονομική κρίση, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως τα τελευταία 70 χρόνια, το Μαξίμου ασχολείται με τα «καλαμάκια» του φραπέ, αντί να αγωνιά για το πώς θα δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας για τον ελληνικό λαό και τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συμμετείχε στη σύσκεψη για την πορεία του σχεδιασμού, αλλά και τις προκλήσεις της διαδικασίας εφαρμογής για μια «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης». Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αποτέλεσμα κοινής πρωτοβουλίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανασίου Ι. Λασκαρίδη». Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της χώρας μας για τη «μεταστροφή του τρόπου ζωής και την ανάγκη μείωσης των πολλών πλαστικών μιας χρήσης που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας».
Από ό,τι φαίνεται, οι προτεραιότητες που υπάρχουν στο Μαξίμου είναι κάπως… προβληματικές, αφού το νομοσχέδιο για τα πλαστικά μιας χρήσης θα συζητηθεί στην επερχόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Βέβαια, θα πρέπει κανείς να σημειώσει ότι στον πρωθυπουργό προσφέρθηκε «ενημερωτικό υλικό» που δημιουργήθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών, κάτι που δημιουργεί υποψίες για νέα «καμπάνια ενημέρωσης» των πολιτών. Τώρα, το εάν θα την αναλάβει και αυτήν την καμπάνια η ίδια εταιρία που ανέλαβε την ενημέρωση των πολιτών για το «Μένουμε σπίτι» και εάν θα χρησιμοποιήσει τα ίδια κριτήρια για να επιλέξει τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει, είναι ένα ερώτημα που ίσως μας απασχολήσει συντόμως.
Βέβαια, αν τα πράγματα συνεχίσουν να εξελίσσονται στην οικονομία κατά πώς δείχνουν να πηγαίνουν αυτή τη στιγμή και δεν δικαιωθούν οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις κυβερνητικών στελεχών για ανάπτυξη σχήματος V, είναι πολύ πιθανόν το πρόβλημα να λυθεί μόνο του, αφού οι Ελληνες δεν θα έχουν λεφτά να ξοδέψουν για οτιδήποτε, άρα δεν θα υπάρχουν και πλαστικά μιας χρήσης!
newsbreak.gr