Παρασκευή, Ιουνίου 12

Συνεκμετάλλευση της Ελληνικής ΑΟΖ υπέγραψε ο Δένδιας με τους Ιταλούς


O ΔΕΝΔΙΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
Φαίνεται πως η Ελληνική πλευρά υποχώρησε στο θέμα της δυνατότητας αλιείας των Ιταλών ψαράδων στην Ελληνική ΑΟΖ, εισάγοντας έτσι απο το παράθυρο τη συνεκμετάλλευση στην
Ελληνική ΑΟΖ με όμορον κράτος. Πρόκειται για πολύ κακή αρχή, που θα δημιουργήσει προβλήματα και άλλες υποχωρήσεις της Ελλάδας στην οριοθέτηση ΑΟΖ με τους γείτονές της.
Αυτό που έκανε ο Δένδιας είναι παγκόσμια πρωτοτυπία στο θέμα “συνεκμετάλλευση ΑΟΖ απο όμορο κράτος”, η οποία δεν σταμάτησε στα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ αλλά έφτασε και μέσα στα χωρικά ύδατα (δέστε παρακάτω)! Είναι το μοντέλο που προφανώς θα εφαρμοσθεί και με τη Τουρκία.
ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ
Τα όρια μπορεί να είναι μεν αυτά που πρέπει αλλά με τα όμορα κράτη να μπορούν να αφαιρούν απο τον Ελληνικό λαό την επικαρπία απο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που του ανήκουν π.χ. αλιεία, εξορρύξεις, ορυκτά βυθού και άστα να πάνε.
Ακολουθεί ο χάρτης της Ελληνικής ΑΟΖ (2η έκδοση, 2019), που όλοι έχετε δεί χωρίς το όνομα μου ενώ εγώ τον σχεδίασα. Βασίζεται στην αρχή της μέσης γραμμής. Σας υπενθυμίζω πως τα κράτη στη Μαύρη Θάλασσα χώρισαν με την αρχή της μέσης γραμμής και μεταξύ αυτών χωρίς προβλήματα χώρισε και η Τουρκία. Κάποιοι στο υπ.Εξωτερικών, διπλομασαμπούκες, δεν τον θέλουν να κυκλοφορεί στα ΜΜΕ, για να μη ξέρετε το σημείο αναφοράς κάθε συμφωνίας για την ΑΟΖ που μελλοντικά θα κάνει η “χώρα”.
Δεν θέλουν να ξέρετε, που θα ήταν το δίκαιο να βρεθούν τα σύνορα της Ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, γιατί απο τις συνεκμεταλλεύσεις αλα Ιταλία που θα προκύψουν μελλοντικά και απο τη καταπάτηση Ελληνικής ΑΟΖ με τη συμφωνία του Πρωθυπουργου της Εθνικής Ηττας και αλλαγής συνόρων, θα φανεί ποιοί στο Μαξίμου παίζουν παιγνίδια, όπως γίνεται στα θαλάσσια σύνορα και στον Εβρο. Είναι προκλητική η παρουσία Δημητριάδη στο Μαξίμου, οταν η μαμά του είναι στην αυλή του Σόρος.
Ακολουθεί ο παλαιότερος χάρτης της Ελληνικής ΑΟΖ (1η έκδοση του 2007), στην οποία θεωρήθηκε πως ο κόλπος της Σύρτης είναι κλειστός ενώ δεν ήταν! Άλλο ένα λάθος της καταστροφικής ομάδας, που κάνει κουμάντο στο υπ. Εξωτερικών. Απο μελέτη που έκανα αργότερα κατάλαβα πως είχε γίνει “λάθος”. Ηταν κάτι που δεν ήταν σε συμφωνία με το Νόμο της Θάλασσας.
Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει βουλιάξει τη χώρα (βλέπετε εδώ). Ούτε οι Γερμανοι φταίνε ούτε οι Εβραίοι ούτε κανένας. Αυτοί που υπογράφουν φταίνε και αυτοί που παίρνουν αποφάσεις. Το Μαξίμου φταίει για τη κατάντεια της χώρας και όσοι πέρασαν απο αυτό. Ολοι παραχώρησαν Ελλάδα και έφυγαν σιωπηλοί αλλά στοιχηματίζω πλουσιότεροι.
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ 12 νμ

Περιμένω να δώ τα επίσημα κείμενα, γιατί η ΝΔ μέσω γνωστών διαύλων άλλα λέει στην αρχή και άλλα μετά. Είναι κόμμα που αγαπάει τη παραπληροφόρηση. Περιμένω επίσης τη θέση της συμπολίτευσης, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Μάλλον θα της αρέσει, αφού μια παρέα είναι όλοι. Θυμάστε τη συμφωνία Ανδρέα - Μητσοτάκη - Φλωράκη που έδωσε τη δουλίτσα των προμηθειών του ΟΤΕ στον εθνικό προμηθευτή που τώρα έχει πάει στη Γαλλία; Ο ΟΤΕ είναι Γερμανικός τώρα.
ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ

Στην αριστερή φωτογραφία φαίνεται η θέση των ΑΟΖ Τουρκίας και Λιβύης, σύμφωνα με τις γεωδαισιακές συντεταγμένες που αναφέρονται στη συμφωνία τους. Είναι ο πραγματικός χάρτης.
Απο σύγκριση των προηγουμένων χαρτών ΜΟΥ, μπορείτε να διαπιστώσετε πως για να ακυρωθεί η συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης απαιτείται η οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας και Λιβύης.  Χωρίς αυτό τα πράγματα είναι δύσκολα. Η συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία, την οποία θα δούμε, δεν βοηθάει (εκτός της γεωγραφικής θέσης του ορίου των ΑΟΖ Ελλάδας – Ιταλίας) λόγω της εισαγωγής σε παγκόσμια πρώτη, της συνεκμετάλλευσης μέσα σε ΑΟΖ κράτους (της Ελλάδας) απο όμορο κράτος (την Ιταλία).
ΒΡΕΘΗΚΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ

Το κόλπο με τη διαφορετική επήρεια κάθε νησιού στη συνεισφορά σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ δεν πέρασε για να υπάρξει συνεκμετάλλευση. Είναι και εκείνο το video του Κώστα Μητσοτάκη που ξυπνάει νεκρούς (βλέπετε εδώ). Κάποιοι όμως φαίνεται πως βρήκαν κόλπο να γίνει συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ με άλλο τρόπο.
Αν χωρίσει μερικά η Ελλάδα με την Αίγυπτο τις ΑΟΖ τους, τότε θα συμβεί να υπάρχουν περιοχές στα Νότια και Δυτικά της Κρήτης που με τη συμφωνία συμβόλαιο Τουρκίας και Λιβύης θα ανήκουν και στην Ελλάδα και στη Λιβύη ή και στην Ελλάδα και στη Τουρκία ή στη Λιβύη και στην Αίγυπτο! Ετσι θα δημιουργηθεί η λογική της Κοινής ΜΗ Αποκλειστικής Ζώνης όμορων χωρών στη Μεσόγειο.
ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΟΖ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΟ!

Η Ελλάδα να αποδεχθεί 30% επήρρεια για την ΑΟΖ απο το Καστελόριζο. Τότε όμως θα ωφεληθεί και η Αίγυπτος και η Τουρκία.
Μη σας πούνε απο τα ΜΜΕ της διαπλοκής πως η Ελλάδα θα το προτείνει για να υπογράψει η Αίγυπτος για ΑΟΖ, αυτά είναι τρίχες. Για νέο τρόπο παραχώρησης μιλάμε. Ελληνικές προδοσίες.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Υποθέτω πως όσο αφορά τη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την Ιταλία
  1. αυτή δεν θα είναι “μυστική”, άρα όλοι θα τη διαβάσουμε και θα δούμε χάρτες
  2. ότι για να είναι έγκυρη πρέπει να πάει στο γραφείο του ΟΗΕ που αφορά την εφαρμογή του Νόμου της Θάλασσας για τις ΑΟΖ και να μη συμβεί ότι έγινε με τη συμφωνία που αφορά τις ΑΟΖ Τουρκίας και Λιβύης, που δεν πήγε.
  3. Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Χμμμ. Αποκλειστικότητα σημαίνει ΜΟΝΟ η Ελλάδα να έχει εκμετάλλευση στην ΑΟΖ της, όχι Ελλάδα και Ιταλία μαζί να συνεκμεταλλεύονται στην αλιεία την Ελληνική ΑΟΖ!!! Κάτι δεν πάει καλά.
Περιμένω να δώ τα επίσημα κείμενα της συμφωνίας, γιατί τα πράγματα μπορεί να αποδειχτούν πολύ πιο τραγικά.
Ο Δημητριάδης δεν κάνει για αυτή τη δουλειά που κάνει στο Μαξίμου. Εχει κάνει το Μητσοτάκη, να πατάει συνέχεια σκατά.

https://zcode-gr.blogspot.com/2020/06/blog-post_9.html