Σάββατο, Ιουνίου 20

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Κύριε Πρωθυπουργέ θέλω να σας επισημάνω ένα θέμα που αφορά τους συνταξιούχους της Ελλάδας.

Πρόκειται για τις πενιχρές συντάξεις που παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι και χρόνια τώρα ζουν με απατηλές υποσχέσεις των κυβερνήσεων για καλύτερη σύνταξη, αλλά δυστυχώς αποδείχθηκαν όντως απατηλές οι υποσχέσεις των.

΄Ηρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία έταξε λαγούς με πετραχίλια για να εκμιεύσει τις ψήφους των συνταξιούχων και τον πίστευσαν τον Τσίπρα οι συνταξιούχοι, αφού αγανάκτησαν με τις ψεύτικες υποσχέσεις των προηγουμένων κυβερνήσεων, και του έδωσαν τη ψήφο τους, αλλά δυστυχώς ο Τσίπρας έδωσε προσοχή μόνο στους μικρούς συνταξιούχους των 500 ευρώ και τη μεσαία τάξη την έγκατέλειψε.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών; Πέταξαν από τη κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ και εξέλεξαν και πάλι ως κυβέρνηση τη Ν Δ, και ο βουλευτής Γιάννης Βρούτσης εν όψει υπουργοποίησής του στο υπουργείο Εργασίας άρχισε τις μεγάλες υποσχέσεις, λόγια, λόγια, λόγια για αυξήσεις στις συντάξεις, για δώρα και επιδόματα και σιγά σιγά άρχισε να μαζεύει τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά και τώρα μιλάει για κάποια αύξηση που θα ολοκληρωθεί σε μια πενταετία, απέρριψε δώρα και επιδόματα και εξακολουθεί να κρατάει στο δικό του νόμο το κομμάτι που αναφέρεται στη προσωπική διαφορά των συνταξιούχων από το νόμο Κατρούγκαλου. Ποια είναι η διαφορά λοιπόν από τη γραμμή που είχε χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των συντάξεων;Γιατί δεν κατήργησε εντελώς την προσωπική διαφορά, αλλά την κράτησε κι αυτός; Μετά απ΄αυτά λοιπόν αγανάκτησε και πάλι ο συνταξιοδοτικός κόσμος της χώρας και αποκαλεί τον υπουργό Εργασίας ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ, υπουργό για κλάματα, υπουργό της πλάκας.

΄Όταν θα δουν οι συνταξιούχοι τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα μετά την αναπροσαρμογή των συντάξεων που πρόκειται να πραγματοποιηθεί, όχι απλώς θα διαμαρτυρηθούν που θα δουν ότι δεν πρόκειται οι περισσότεροι να πάρουν αύξηση, λόγω τεράστιας προσωπικής διαφοράς των 300 και 400 ευρώ που θα παραμείνει, αλλά θα ξεσηκωθούν και η διαμαρτυρία τους θα είναι δίκαιη και θα θεωρήσουν ψεύτικες τις προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις του κ. ΒΡΟΥΤΣΗ.
 Κύριε Μητσοτάκη πάρε στα χέρια σου εσύ προσωπικά το θέμα των αυξήσεων των συνταξιούχων, αναθεώρησε το σύστημα εφαρμογής στις συντάξεις του κ. ΒΡΟΥΤΣΗ και εφάρμοσε μια ήπια κατάσταση, ώστε να ικανοποιηθεί και η μεσαία τάξη που είναι αδικημένη, διότι αυτός ο κόσμος ρίχνει και ανεβάζει κυβερνήσεις και θα το διαπιστώσεις στις προσεχείς εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν.
 ΚΩΣΤΑΣ