Τρίτη, Ιουνίου 23

Σφίγγει ο κλοιός για τον Παππά, τα «λεφτά» και το «μαγαζί»

papas-papagelopoulos-arthrou









Αντιφατικές και αμήχανες οι απαντήσεις Παππά για «λεφτά», «μαγαζί» και «Μαρέβα» - Δικαιολογίες από ΣΥΡΙΖΑ, δριμύ κατηγορώ από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ - Ακούστε το ηχητικό και δείτε την απομαγνητοφώνηση του διαλόγου, όπως κατατέθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή

Τη διαγραφή του Νίκου Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η κυβέρνηση - «Ούτε στις ταινίες» η «έντονη οσμή παρακράτους» με την «άμυνα Παππά να δείχνει ενοχή» είπαν στον ΘΕΜΑ 104,6 Γεωργιάδης, Βορίδης και Πελώνη - Ακούστε το ηχητικό και δείτε την απομαγνητοφώνηση του διαλόγου, όπως κατατέθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή

Σφίγγει ο κλοιός για τον Νίκο Παππά μετά τις αποκαλύψεις από τον διάλογο που είχε με τον Σάμπυ Μιωνή όπως αυτός κατατέθηκε στην προανακριτική με την κυβέρνηση να ζητά δια του κυβερνητικού εκπροσώπου τη διαγραφή του πρώην υπουργού Επικρατείας από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπραξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό» αναφέρεται στη δήλωση του Στέλιου Πέτσα.

Την ίδια ώρα πολλαπλά ερωτήματα, βαθύ προβληματισμό και ισχυρές δόσεις έκπληξης έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο το ηχητικό ντοκουμέντο των συνομιλιών του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, με το ένα μετά το άλλο κορυφαία πολιτικά στελέχη από όλες τις πτέρυγες της Βουλής να σχολιάζουν -με φόντο τις συνομιλίες Παππά - Μιωνή - ότι υπερβαίνουν ακόμη και τα πλέον ευφάνταστα σενάρια κινηματογραφικής ταινίας.

Οι συγκλονιστικοί διάλογοι εγείρουν μείζον θεσμικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εμφανίζουν τον πρώην υπουργό Επικρατείας και δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να παραδέχεται πως το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις παράλληλες δραστηριότητες -outsourcing- του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου -ενδεχομένως και άλλων υπουργών- από τις οποίες «κάποιοι έβγαζαν πολλά λεφτά».

Με ωμό τρόπο ομολογεί στον συνομιλητή του πως η ηγεσία της τότε κυβέρνησης δείχνει ανοχή στις παραθεσμικές μεθόδους πλουτισμού των υπουργών της αρκεί οι «εξωτερικές αναθέσεις» που αναλαμβάνουν να μην εμποδίζουν «την ατζέντα» του «δικού της μαγαζιού». Με εξίσου κυνικό τρόπο εμφανίζεται να ζητά απο τον κ. Μιωνή να κατασκευαστούν καταγγελίες για την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακούστε το απόσπασμα της συνομιλίας Μιωνή και Παππά για Παπαγγελόπουλο:

https://www.protothema.gr/politics/article/1019700/sfiggei-o-kloios-gia-ton-pappa-ta-lefta-kai-to-magazi/