Τρίτη, Ιουνίου 16

Βιτριόλι: Δείτε σε βίντεο πως καίει ότι βρεθεί στο πέρασμά του

tromaktiko5137
Το βιτριόλι είναι μία χημική ένωση, η οποία προκαλεί «φρικτά χημικά εγκαύματα» – Δείτε στο βίντεο τον τρόπο με τον οποίο το συγκεκριμένο καυστικό οξύ αντιδρά με όλες τις βάσεις και τα δραστικά μέταλλα
Συγκλονισμένο είναι το Πανελλήνιο από την φρικιαστική επίθεση με βιτριόλι, που δέχτηκε μία 34χρονη γυναίκα στην Καλλιθέα, το πρωί της Τετάρτης (20/05).

Το βιτριόλι πλέον έχει φτάσει να αποτελεί μέσο εκδίκησης και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.
Όπως είναι εμφανές από το συγκεκριμένο βίντεο, οι επιθέσεις με βιτριόλι προκαλούν αφόρητο πόνο και μπορούν να καταστρέψουν τη ζωή ενός ανθρώπου.
Τις περασμένες δεκαετίες ήταν συνηθισμένες στην Ελλάδα με πολλές γυναίκες να το χρησιμοποιούν ως μέσο εκδίκησης για τους άντρες που τις πρόδιδαν.
Η συγκεκριμένη ουσία κυκλοφορούσε ελεύθερα στο εμπόριο, καθώς αρκετά επαγγέλματα το χρησιμοποιούσαν. Για παράδειγμα τα βαφεία χρησιμοποιούσαν το βιτριόλι σαν στερεωτικό των χρωμάτων για τα μάλλινα, ενώ οι νοικοκυρές ως απολυμαντικό στις τουαλέτες.
Τι είναι το βιτριόλι
Το θειικό οξύ είναι ένα ανόργανο, ισχυρό οξύ, καυστικό που αν πέσει στο δέρμα προκαλεί σοβαρά εγκαύματα. Όταν είναι θερμό και πυκνό προκαλεί την οξείδωση ενώσεων, ενώ αντιδρά με όλες τις βάσεις και τα δραστικά μέταλλα. Ανακαλύφθηκε από τον αλχημιστή Abu Musa Jābir ibn Hayyān al azdi (Geber) τον 8ο αιώνα την εποχή του Μεσαίωνα ήταν γνωστό ως «έλαιο βιτριολιού» ή «πνεύμα βιτριολιού».

Θεωρείτο η πιο σημαντική αλχημιστική ουσία, ιδιαίτερα για τη χρήση της ως φιλοσοφική λίθο, καθώς χρησιμοποιούνταν ως ένα μέσο για την αντίδραση με άλλες ουσίες. Tη Βικτωριανή εποχή στην Αγγλία το βιτριόλι χρησιμοποιείτο ως μέσο εκδίκησης σε εγκλήματα πάθους. Τα χρόνια της τουρκοκρατίας ονομαζόταν γκεζάπι και το χρησιμοποίησαν οι χαλκωματάδες και οι γανωτήδες για να καθαρίζουν τον χαλκό.