Πέμπτη, Ιουνίου 4

«ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ»! Απειλή εξάπλωσης και στην Ευρώπη – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ από τις ΗΠΑ

1
Σαν ιός εξαπλώνεται η βία…

Ενώ οι λεηλασίες στην Αμερική συνεχίζονται, με τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι αποφασισμένος να κατεβάσει Στρατό στους δρόμους, πολλοί Αμερικανοί αναρωτιούνται αν η χώρα τους οδηγείται στον Δεύτερο Εμφύλιο Πόλεμο.
Το βίντεο που θα δείτε δίνει μια συνολική εικόνα του Σββατοκύριακου που μας πέρασε, η οποία πραγματικά συγκλονίζει:



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα) ότι διέταξε να αναπτυχθούν «χιλιάδες βαριά οπλισμένοι στρατιώτες» και αστυνομικοί στην Ουάσινγκτον, για να ανακτηθεί ο έλεγχος της κατάστασης, χαρακτηρίζοντας «εγχώρια τρομοκρατία» τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.
Απείλησε να στείλει τον στρατό στις πόλεις και στις πολιτείες που θα αρνηθούν να υπακούσουν την εντολή του προς τους δημάρχους και τους κυβερνήτες να αναπτύξουν «συντριπτικές» δυνάμεις των υπηρεσιών επιβολής της τάξης για να ανακτηθεί η κρατική «κυριαρχία στους δρόμους».
Η εν λόγω «τρομοκρατία», σύμφωνα με τον Τραμπ, δείχνει να εκκολάπτεται σιγά-σιγά και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εν αρχή με την μορφή ειρηνικών διαδηλώσεων.

Από το Δουβλίνο μέχρι την Κοπεγχάγη και το Βερολίνο, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ.
Μαζεύτηκαν σε πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη, με πλακάτα και πανό υπέρ του George Floyd.
Πολλοί φοβούνται πως οι εξεγέρσεις θα εξαπλωθούν και στην Γηραιά Ήπειρο, όπου υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες διαθέσιμοι αριστεριστές και παράνομοι μετανάστες, προκειμένου να δημιουργήσουν «πολεμικό κλίμα», όπως στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.
Δείτε εικόνες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες:
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%91%ce%a5%ce%a4%ce%9f-%ce%95%ce%99%ce%9d%ce%91%ce%99-%ce%a0%ce%9f%ce%9b%ce%95%ce%9c%ce%9f%ce%a3-%ce%91%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%ce%b5%ce%be%ce%ac%cf%80%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7/