Παρασκευή, Ιουνίου 19

«Αδειάζουν» τον Πέτσα για να προστατεύσουν τον Δημητριάδη

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα πληρώσει -απ’ ό,τι φαίνεται- τη νύφη για την ιστορία της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι», προκειμένου να προστατευθεί ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα, Γρηγόρης ∆ημητριάδης.
από: εφημερίδα «δημοκρατία»
Ο κ. Πέτσας είναι πλέον σχεδόν σίγουρο ότι θα μετακινηθεί από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ ο κ. Δημητριάδης θα συνεχίσει να ασκεί –ανενόχλητος– τα καθήκοντά του, που προφανώς περιλαμβάνουν το μοίρασμα κρατικού χρήματος με πολύ «περίεργα» και, πάντως,
αμφιλεγόμενα κριτήρια.
Ο Στέλιος Πέτσας πάντως δεν δέχεται μόνον τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης, αλλά τον «αδειάζουν» και κυβερνητικοί βουλευτές, οι οποίοι εντοπίζουν «προβλήματα» στη διαχείριση της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Τον χορό της αμφισβήτησης άνοιξε ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος χαρακτήρισε τη διαφάνεια «αδιαπραγμάτευτο όρο» για την κυβέρνηση και τόνισε ότι, από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε η λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν χρηματοδότηση, μπορούν να δημοσιευθούν και τα ποσά.
Το ίδιο ακριβώς, τη δημοσιοποίηση δηλαδή των χρημάτων που πήραν τα ΜΜΕ, ζήτησε και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είπε: «Το σύνολο των χρηματοδοτήσεων, με την ολοκλήρωση της καμπάνιας, θα σας δοθεί. Θα λογοδοτήσουμε και θα δώσουμε στη δημοσιότητα πού δώσαμε τα χρήματα. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως έχει και το «κάρφωμα» του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη ∆ιαματάρη και εκδότη της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», ο οποίος σε ανάρτησή του με τίτλο «Ο Πέτσας και το ‘Μένουμε, σπίτι μας’» μιλά για «πραγματικά και μη ΜΜΕ» που πήραν διαφήμιση στην Ελλάδα και αναφέρεται σε «ομογενειακό ΜΜΕ», το οποίο επελέγη με κριτήρια τα οποία καλεί τον κ. Πέτσα να αποκαλύψει.
Συγκεκριμένα γράφει:
«Επειδή λέγονται διάφορα στην Αθήνα, ότι ομογενειακά ΜΜΕ πήραν τη διαφήμιση ‘Μένουμε σπίτι μας’, υποχρεούμαι να παρατηρήσω τα εξής: Όχι, δεν δόθηκε στον ‘Εθνικό Κήρυκα’, τη μοναδική ημερήσια εφημερίδα του απόδημου Ελληνισμού… η καμπάνια ‘Μένουμε σπίτι μας’. Και σωστά. Τι δουλειά έχει η Ομογένεια με μια καμπάνια της Ελλάδας ‘να μένουμε σπίτι μας’; Για την ιστορία, σημειώνω ότι πήραν 1.232 (!) ΜΜΕ, πραγματικά και μη… Όμως ένα ομογενειακό συντροφικό, προοδευτικό, ‘ΜΜΕ’ την πήρε την καμπάνια. Μήπως μπορεί να μας διαφωτίσει ο Πέτσας γιατί έγινε αυτό; Αυτός γνωρίζει τα μυστικά του βάλτου». -ΠΗΓΗ-

 http://www.tromaktiko.org/%ce%b1%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5/