Πέμπτη, Ιουνίου 18

"Moυ έκοψε την εκπομπή το Μαξίμου"

zougla.gr
Ευθεία επίθεση κατά του στενού περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη και προσωπικά κατά του «πρωθυπουργικού ανιψιού», Γρηγόρη Δημητριάδη, εξαπέλυσε την Τετάρτη το απόγευμα ο Γιώργος Τράγκας με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
Ο δημοσιογράφος κατηγόρησε ευθέως τον σκληρό και στενό πυρήνα του Μαξίμου για συστηματικές διώξεις εναντίον του. Ξεκαθάρισε πως η συστηματική δίωξη του για πολιτικούς λόγους από το πρωθυπουργικό περιβάλλον με άμεσες παρεμβάσεις προς τους επιχειρηματίες
-εκδότες αφορούν τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και τον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24», με τους οποίους συνεργαζόταν. Η υπόθεση με τον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» είναι ήδη γνωστή και ο Γιώργος Τράγκας έχει εκτενώς αναφερθεί στο παρασκήνιο της διακοπής της επαγγελματικής του συνεργασίας με αυτόν τον εκδοτικό όμιλο.
Όμως στη συνέντευξή του την Τετάρτη, ο δημοσιογράφος έδωσε στη δημοσιότητα ένα SMS που του απεστάλη από τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Action 24» Διονύση Παναγιωτάκη, διά του οποίου του κοινοποιούσε τη διακοπή της συνεργασίας τους. Το περιεχόμενο του SMS είναι απολύτως διαφωτιστικό ως προς το παρασκήνιο και αυτής της υπόθεσης.
Το SMS που εστάλη στο κινητό του Γιώργου Τράγκα από τον ιδιοκτήτη του καναλιού Action24, Διονύση Παναγιωτάκη
Το SMS που εστάλη στο κινητό του Γιώργου Τράγκα από τον ιδιοκτήτη του καναλιού Action24, Διονύση Παναγιωτάκη

Ο Γιώργος Τράγκας ανέφερε μεταξύ άλλων πως κατόπιν όλων τούτων ανησυχεί για την ασφάλεια της οικογένειάς του, καθώς και για τη ζωή του, εξηγώντας πως η επίθεση που δέχεται από το πρωθυπουργικό κέντρο άσκησης πολιτικής είναι διαρκής, συστηματική, σχεδιασμένη και εξοντωτική.
Συγκεκριμένα ο Γιώργος Τράγκας ανέφερε πως θα μεταβεί στη δικηγορική εταιρεία του κ. Αγαπηνού προκειμένου να καταθέσει αγωγή κατά του σταθμού «Action 24» -και όχι μόνον-, για πλήθος βλαβών που υπέστη επαγγελματικά.
Αυτή η βλάβη αφορά και τους χορηγούς του, οι οποίοι ήδη είχαν καταβάλει τη διαφημιστική δαπάνη έως την 31η Ιουλίου 2020. Αποκάλυψε δε πως συνεργαζόταν με αυτόν τον τηλεοπτικό σταθμό αμισθί και με τη συνεργασία του αυτή προσέφερε στο κανάλι 15.000 με 20.000 ευρώ τον μήνα από τους χορηγούς του.
«Το Μαξίμου με αντάλλαξε» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τράγκας υπαινισσόμενος εμμέσως πλην σαφώς πως υπήρξε αλισβερίσι μεταξύ του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού.
Ο Γιώργος Τράγκας αποκάλυψε πως, όταν πρωτοσυνεργάστηκε με το «Action 24», η ιδιοκτησία του καναλιού ρώτησε τον εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, αν θα πρέπει ο σταθμός να προχωρήσει σε αυτή τη συνεργασία. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης απάντησε πως «καλύτερα να τον έχεις εσύ παρά άλλοι».
«Ενόχλησε πολύ που ανέφερα στις εκπομπές μου ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης έχει σχέση με τον κ. Λαβράνο, επιχειρηματία στον τομέα της ασφάλειας, ο οποίος έχει σχέση και με τον υπουργό Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο. Ενόχλησε επίσης η κριτική που άσκησα στους λοιμωξιολόγους σχετικά με τα τσουβάλια χρημάτων που πήρε ο Τσιόδρας, ο Μαγιορκίνης και οι άλλοι. Στον τόπο μας πια προβαίνουν σε ομαδική φίμωση του ελληνικού τύπου είτε με διανομή διαφημίσεων είτε με απολύσεις».
Συνεχίζοντας το δριμύ κατηγορώ του και αναφερόμενος ευθέως στο Μαξίμου, ο Γιώργος Τράγκας είπε: «Ως κοινοί εκβιαστές πίεσαν το κανάλι να με ανταλλάξει με την ηρεμία του, με την ησυχία του, διότι σήμερα για να απολύσεις έναν ενοχλητικό συντάκτη θέλει και αντάλλαγμα».
«Φοβάμαι για τη ζωή μου»
«Σας κάλεσα εδώ διότι έχω ζήσει πολλές απομακρύνσεις και έχω αντισώματα, αλλά έχω οικογένεια και φοβάμαι μήπως βρεθώ όπως ο Τζωρτζ Αθανασιάδης. Δηλαδή να ακούσετε ότι έπεσα θύμα κάποιου κακοποιού ή ότι με σκότωσε κάποιος επειδή αγαπούσε τον Τσιόδρα».
Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Τράγκας έθεσε το ζήτημα της προσωπικής του ασφάλειας καθώς και της οικογένειάς του. Συνεχίζοντας δε πρόσθεσε: «Ο ανιψιός του πρωθυπουργού παρεμβαίνει φασιστικά για να απομακρύνει συντάκτες ανεπιθύμητους».
Παρακολουθήστε τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Γιώργος Τράγκας: