Τρίτη, Ιουλίου 28

Ικαρία: Γιαγιούλα 109 ετών αποκαλύπτει τα μυστικά της μακροζωίας και συγκλονίζει! (ΒΙΝΤΕΟ)

1
Η Ικαρία φημίζεται για τους χαλαρούς ρυθμούς της και τις μεγάλες ηλικίες των ανθρώπων, καθώς ο μέσος όρος ξεπερνάει τα 90 χρόνια ζωής ενώ δεν είναι λίγοι όσοι ξεπερνούν τα 100 έτη, όπως η κυρία Ιωάννα που αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας.


Αρκετοί κάτοικοι στην Ικαρία ζουν πάνω από 90 χρόνια, ξεπερνώντας κατά 10 χρόνια τον μέσο όρο στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική. Η Ιωάννα Πρωίου, έχει γεννηθεί το 1911 και δεν είναι η μόνη στο νησί που έχει «πατήσει» τα 100.
Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες οι κάτοικοι ζουν τόσο πολύ χάρη στους εξής παράγοντες, τη μεσογειακή διατροφή, τον ήρεμο τρόπο ζωής, τη σωματική άσκηση εξαιτίας των αγροτικών εργασιών τις δημιουργικές ενασχολήσεις όπως ο αργαλειός και βέβαια χάρη στον χορό.
«Αυτά είναι τα μυστικά της μακροζωίας η δημιουργία, η αγάπη για τον κόσμο, να μη ζηλεύεις τίποτα να προσπαθείς μόνος σου να κάνεις κάτι», εξηγεί η κ. Ιωάννα στην DW και περιγράφει πως όταν κατάφερνε να φτιάξει κάτι που ήθελε στον αργαλειό έπαιρνε δύναμη το σώμα και η καρδιά της.
Δείτε το σχετικό βίντεο: