Σάββατο, Ιουλίου 25

ΣΟΚ ! Η Τουρκία μας απειλεί με πόλεμο και η Ελλάδα ανάβει «πράσινο φως» να πάρει 10 δισ. από την Ε.Ε.!!!

Μητσοτάκης, Ερντογάν, Τουρκία, Ελλάδα, πόλεμος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν το σθένος να βάλουν φρένο στην Ευρώπη, που χορηγεί 10 δισ. ευρώ στην Τουρκία.

Σύμφωνα με διπλωμάτες η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε στο Συμβούλιο Κορυφής να προχωρήσει στο ακραίο μέτρο του βέτο ή να βάλει όρους και προϋποθέσεις για τη χοτήγηση των 10 δισεκατομμυρίων στην Τουρκία.
Για παράδειγμα να μην πάρει τα χρήματα
αν επιχειρήσει εχθρική πράξη εναντίον μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ουσιαστικά αυτό θα αποτελούσε μία μορφή κυρώσεων προς την Τουρκία και τον Ερντογάν, που θα μπορούσαν να συγκρατήσουν την προκλητική και επιθετική συμπεριφορά του σουλτάνου απέναντι στη χώρα.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων από ανακοίνωση του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Καθηγητή και πρώην Ευρωβουλευτή  Νότης Μαριά.
Στην ανακοίνωσε αναφέρεται ότι «την ώρα που ο Ερντογάν βεβηλώνει την Αγιά Σοφιά, η ΕΕ δίνει στην Τουρκία πεσκέσι πάνω από 10 δις ευρώ.»
Πιο συγκεκριμένα, όπως παρατηρεί ο Νότης Μαριάς με την ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 21/7/2020 στις Βρυξέλλες για το πακέτο των 1,074 τρις ευρώ του  Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου  2021-2027, οι ηγέτες της ΕΕ φρόντισαν να μην αφήσουν παραπονούμενη την Τουρκία.
Έτσι ενέκριναν κονδύλι  12,5 δις ευρώ για προενταξιακή βοήθεια των χωρών που έχουν αναγνωριστεί ως υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία. 
Μάλιστα, όπως έγκαιρα είχαμε επισημάνει ήδη από τα μέσα Ιουνίου 2020, σύμφωνα με την εισήγηση της Κομισιόν, αλλάζει και η σχετική διαδικασία και για πρώτη φορά στο πλαίσιο της προενταξιακής βοήθειας δεν επιμερίζονται τα σχετικά κονδύλια ανά χώρα αλλά η ΕΕ θα διαθέσει το πακέτο της προενταξιακής βοήθειας των 12.565 εκατ. ευρώ  εν συνόλω για όλες τις υποψήφιες χώρες στη βάση ανταγωνιστικών προγραμμάτων τα οποία θα υποβάλλουν οι εν λόγω χώρες. 
Καθώς η τουρκική οικονομία ως μέγεθος και ισχύ έχει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων υπό ένταξη χωρών αναμένεται να ενθυλακώσει πολύ περισσότερα κονδύλια από αυτά τα οποία θα έπαιρνε με την παλαιά μέθοδο.
Έτσι η Άγκυρα ετοιμάζεται «να καθίσει πρώτο τραπέζι πίστα» και για τον λόγο αυτόν, μετά την πρώτη ανακοίνωση της Κομισιόν για το νέο πακέτο για προενταξιακή βοήθεια της περιόδου 2021-2027, συγκάλεσε ήδη σύσκεψη όλων των τουρκικών υπουργείων υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών και αρμόδιου για ευρωπαϊκής υποθέσεις Faruk Kaymakci προκειμένου να «καμακώσει» κυριολεκτικά το «ψητό» (Anadolu Agency 14/5/2020).
Και ενώ η Τουρκία συνεχίζει τις απειλές ενάντια σε Ελλάδα και Κύπρο και βεβηλώνει την Αγιά Σοφιά η Κομισιόν  και το Συμβούλιο Υπουργών προχωρούν επίσης στην ενίσχυση της  Άγκυρας με 485 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του δήθεν προσφυγικού.
Στα παραπάνω κονδύλια της προενταξιακής βοήθειας προς την Τουρκία για το διάστημα 2021-2027 πρέπει επίσης να προστεθούν άλλα κονδύλια που θα λάβει η Τουρκία για την δήθεν αντιμετώπιση του προσφυγικού, αφού απαιτεί τουλάχιστον 3 δις ευρώ, καθώς και πακτωλό με χαμηλότοκα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ η Άγκυρα προετοιμάζεται να μπει και στο παιχνίδι για τα κονδύλια των 750 δις ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.
Σημειώνεται ότι ήδη στο διάστημα 2014-2020 η Άγκυρα μόνο στο πλαίσιο της προενταξιακής βοήθειας (IPA) χρηματοδοτήθηκε με 3,5 δις ευρώ τα οποία αξιοποιήθηκαν για την ενίσχυση σημαντικών τομέων της τουρκικής οικονομίας με έμφαση στον τομέα της ενέργειας και ιδίως των αγωγών φυσικού αερίου, στον τομέα των μεταφορών, του εμπορίου, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του τουρισμού, της περιφερειακής ανάπτυξης κλπ. 
Στα κονδύλια αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα δισεκατομμύρια ευρώ ως χαμηλότοκα δάνεια που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία ενδεικτικά μόνο το 2014 χρηματοδότησε την Τουρκία με 2,1 δις ευρώ.
Επιπλέον η Τουρκία χρηματοδοτήθηκε  από τις Βρυξέλλες με τουλάχιστον 6 δις ευρώ για το δήθεν προσφυγικό τη στιγμή μάλιστα που όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα αλλά το αντίθετο ενισχύει τα δουλεμπορικά κυκλώματα και γεμίζει τα νησιά του Αιγίου με χιλιάδες παράνομους μετανάστες οργανώνοντας ταυτόχρονα και αλλεπάλληλα «ντου» δήθεν προσφύγων στον Έβρο.
Κατά τα λοιπά, ενώ  οι διάφοροι ευρωπαίοι ηγέτες καταδικάζουν στα λόγια την βεβήλωση της Αγιά Σοφιάς και τις προκλητικές και απειλητικές δράσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου και προετοιμάζονται δήθεν για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Άγκυρας, την ίδια στιγμή εγκρίνουν απλόχερα πακτωλό κονδυλίων προς την Τουρκία.
Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου.»
ΠΗΓΗ

 https://shmantikanea.blogspot.com