Τετάρτη, Ιουλίου 29

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 2ο ΚΥΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Κορωνοϊός, καθηγητής Φαρμακολογίας: Οπως πάμε, σε λίγο καιρό θα έχουμε εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά -Να κλείσουν τα beach bars

Ο ένας μετά τον άλλον, καθηγητές και λοιμωξιολόγοι κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κορωνοϊού πολύ νωρίτερα από ό,τι όλοι φανταζόμασταν.
Μετά τον λοιμωξιολόγο Δρόσο Καραγεωργόπουλο που έκρουσε το καμπανάκι κινδύνου λέγοντας ότι είναι αυξημένες οι εισαγωγές νέων με κορωνοϊό στα νοσοκομεία και ότι είναι
ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα beach bars, και ο καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ.Αχιλλέας Γραβάνης σημαίνει συναγερμό αναφέροντας ότι με τα τωρινά δεδομένα είναι πιθανό σε λίγο καιρό να έχουμε εκατοντάδες κρούσματα κορωνοϊού καθημερινά.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει ότι:

Achilleas Gravanis
6 hours ago
ALERT 2
-Μάσκες φορούν ελάχιστοι και πολλοί τις φορούν λάθος η φορούν λάθος τύπο. Σωστές μάσκες όλοι μέσα κι έξω σε πολυσύχναστα μέρη.
-Οι αποστάσεις έχουν καταργηθεί. Αλήθεια γιατί δεν κλείνουν για ένα καλοκαίρι τα beach bars που είναι Τρυβλία επώασης και υπερμεταδοσης του ιού; Τόσο σημαντικά συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία;
-Όπως πάμε σε 3-4 βδομάδες θα καταγράφουμε εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά, φέρνοντας το 2ο κύμα τον Αύγουστο, όπως το φοβόμασταν πριν ένα μήνα.
-Ο κίνδυνος να διαγράψουμε την επιτυχή αντιμετώπιση του 1ου κύματος ορατός πλέον!

«Μάσκες φορούν ελάχιστοι και πολλοί τις φορούν λάθος η φορούν λάθος τύπο. Σωστές μάσκες όλοι μέσα κι έξω σε πολυσύχναστα μέρη. Οι αποστάσεις έχουν καταργηθεί. Αλήθεια γιατί δεν κλείνουν για ένα καλοκαίρι τα beach bars που είναι Τρυβλία επώασης και υπερμεταδοσης του ιού; Τόσο σημαντικά συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία; Όπως πάμε σε 3-4 βδομάδες θα καταγράφουμε εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά, φέρνοντας το 2ο κύμα τον Αύγουστο, όπως το φοβόμασταν πριν ένα μήνα. Ο κίνδυνος να διαγράψουμε την επιτυχή αντιμετώπιση του 1ου κύματος ορατός πλέον!»

    Οι ειδήσεις σήμερα
    Κορωνοϊός: Το Μαξίμου θέλει να φρενάρει τα κρούσματα, πού θα γίνει υποχρεωτική η μάσκα
    Ανησυχία για τα 17 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες στην Αττική -Σε ποιες περιοχές της Αθήνας καταγράφησαν
    Ανατροπή στον «Μεγάλο Περίπατο» -Τι αλλάζει στην Πανεπιστημίου



Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/kriti-gynaika-epese-se-brahia-glitose-me-traymata